Ugrás a tartalomra

Vallomás egy könyvbemutatón

2023.03.17
07:20
2023.03.17
17:17
Forrás
Pannon RTV
Bogdán József Még utoljára című könyvét mutatták be csütörtök délután a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

A kötetben a szerző legfőképp az őszinteségre törekedett, hiszen elmondása szerint hosszú időn keresztül magyar emberként definiálta magát és saját maga elől is eltitkolta roma származását.

A szerzővel Molnár Rózsa beszélgetett.

Bogdán József, papköltő: „A cigányságomat eltitkoltam, egész életemben. Magyar verseket írtam, még himnuszt is, amit nem én neveztem himnusznak, hanem mások, amit megzenésítettek és Magyarországon is ismert magyar költő lettem, de mindenhol titkoltam azt, hogy bennem mélyen van egy roma kultúra, van egy roma nyelv, amit kénytelen, kelletlen, de megtanultam.”

Bogdán József
könyvbemutató
Még utoljára
Magyarkanizsa

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.