Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Várady Tiboré lett a Vándorkulacs

2019-09-07
10:48
2019-09-07
17:44
Forrás
Pannon RTV
A díjat a 67. Kanizsai Írótábor pénteki napján adták át a szerzőnek. A nap díszvendége pedig Hász Róbert volt, akinek munkásságát is megismerhették a tábor résztvevői.

Az írótábor pénteki napján bemutatták Várady Tibor akadémikus Mi történt Écskán? című könyvét. A kötet a Délvidék legnagyobb perét mutatja be, szerelmi szállal fűszerezve. A bemutató végén a szervezőbizottság elnöke, Bordás Győző átadta Várady Tibornak a legaktívabb tagnak járó hagyományos Vándorkulacsot.

Várady Tibor, akadémikus: „Én az idén jelentettem meg Amerikában egy jogász könyvet és úgy döntöttem, hogy ez az utolsó jogász könyv, amit írok. Nagyon szeretnék és nagyon remélem, hogy sikerül továbbra is alkotnom, de most már a szépirodalom felé fordulok, ami a jogász karrierem alatt zömmel egy halasztás volt és most valósággá válik.”

A 67. Írótábor díszvendége a doroszlói születésű, ma már Szegeden élő József Attila-díjas Hász Róbert volt: „Az ember előbb-utóbb szembesül a saját származásával. Lehet, hogy fiatalon úgy hisszük, hogy mindenhova tartozunk, ez működik is egy ideig, de ahogy az ember felett múlnak az évek rájön, hogy mindazt, amit magából kibányászik, mint író, azt valahonnan a gyerekkorából hozta.”

Hász Róbert elárulta stábunknak, hogy már készülőben van Fábián Marcell pandúrdetektív történetének folytatása.

Várady Tibor
Írótábor
Magyarkanizsa

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.