Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Várady Tiboré lett a Vándorkulacs

2019-09-07
10:48
2019-09-07
17:44
Forrás
Pannon RTV
A díjat a 67. Kanizsai Írótábor pénteki napján adták át a szerzőnek. A nap díszvendége pedig Hász Róbert volt, akinek munkásságát is megismerhették a tábor résztvevői.

Az írótábor pénteki napján bemutatták Várady Tibor akadémikus Mi történt Écskán? című könyvét. A kötet a Délvidék legnagyobb perét mutatja be, szerelmi szállal fűszerezve. A bemutató végén a szervezőbizottság elnöke, Bordás Győző átadta Várady Tibornak a legaktívabb tagnak járó hagyományos Vándorkulacsot.

Várady Tibor, akadémikus: „Én az idén jelentettem meg Amerikában egy jogász könyvet és úgy döntöttem, hogy ez az utolsó jogász könyv, amit írok. Nagyon szeretnék és nagyon remélem, hogy sikerül továbbra is alkotnom, de most már a szépirodalom felé fordulok, ami a jogász karrierem alatt zömmel egy halasztás volt és most valósággá válik.”

A 67. Írótábor díszvendége a doroszlói születésű, ma már Szegeden élő József Attila-díjas Hász Róbert volt: „Az ember előbb-utóbb szembesül a saját származásával. Lehet, hogy fiatalon úgy hisszük, hogy mindenhova tartozunk, ez működik is egy ideig, de ahogy az ember felett múlnak az évek rájön, hogy mindazt, amit magából kibányászik, mint író, azt valahonnan a gyerekkorából hozta.”

Hász Róbert elárulta stábunknak, hogy már készülőben van Fábián Marcell pandúrdetektív történetének folytatása.

Várady Tibor
Írótábor
Magyarkanizsa

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű