Ugrás a tartalomra

Varázslatos színek hódítanak Csókán

2019.07.25
12:57
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Új témákat, motívumokat, technikákat próbálhatnak ki A barátság és színek varázsa elnevezésű festőtáborban az általános- és középiskolás diákok Csókán.

Az olajfestés rejtelmeit a táborban próbálta ki először Ormai Enna. Nagyon tetszett neki a technika, viszont egyelőre marad a számára eddig jól bevált módszereknél. „Leginkább a grafitceruzás, tintás, tusos grafikát szeretem. Én abban vagyok járatos, de volt lehetőségem a festészettel is megbarátkozni, úgyhogy most  vegyítem a két technikát” - magyarázta a szabadkai lány.

A táborlakók olyan plusz ismereteket kapnak az öt nap alatt, ami sokat segíthet a későbbi műveik elkészítésében. Jerasz Adrienn Törökkanizsáról érkezett Csókára: „Második éve vagyok itt. Most már kicsit több tapasztalatom van, hiszen a Bolyaiban tanulok rajz szakon. Idén leginkább a dizájner vonal érdekel.”

A táborba különböző előtudással érkeztek a diákok. Gubik Korina oktató szerint mindenkinek más a személyisége, és ez is kihatással van a művekre is. „Azért vagyok itt, hogy megpróbáljam átadni a szakmai tudásom, illetve szakmai szempontból próbáljam őket tanítani és segíteni. Ők pedig külünböző technikákat, témákat, motívumokat próbálhatnak ki, amelyekkel eddig még nem foglalkoztak” - mondta az oktató, aki szerint a táborlakók ki is használják a lehetőségeket.

A művészeti táborba Vajdaság számos területéről érkeztek, többek között Szabadkáról, Becséről, Törökkanizsáról. „A tábort hatodik alkalommal tartják meg, de nem mindig ugyanannak a civil szervezetnek a rendezésében. Ez a második alkalom, hogy a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezi” - mesélte Igor Savićević művészettörténész.

A pénteki kiállításon egy közös munkát fognak bemutatni a táborozók, amelynek érdekessége, hogy mindenki individuálisan elkészíti saját részét, majd ezután alkotnak belőle egy egészet.

Csóka
képzőművészet
festészet
tábor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.