Ugrás a tartalomra

Varga Valentin önálló tárlata Szabadkán

2017.11.04
08:55
2017.11.04
15:43
Forrás
Pannon RTV
Pénteken megnyílt Varga Valentin temerini képzőművész első tárlata Szabadkán a Klein house közösségi bárban, amely a legfrissebb progresszív kezdeményezéseknek ad helyet.

Varga Valentin a szarajevói Művészeti Akadémia festő szakán végzett,  jelenleg Temerinben él és alkot. Átmeneti konfiguráció címet viselő tárlatán vegyes technikával készült képeket, fotókat és installációkat is kiállított. Az utóbbinál elsődleges cél, hogy működjön a térben. „Erősebb a tér, erősebb ami három dimenzióban történik. A vászon más, az tükörszerű, kétdimenziós felület, ami harcosabb dolog. A papír meg a vászon. Ott inkább a folyamat fontos.”

Képein és installációján a születés és a pusztulás egyszerre van jelen. Amint létrejön valami, megindul a pusztulás, ami egyetemes és folytonos, vallja a fiatal művész, aki maga is nemegyszer elpusztítja saját alkotásait.
Szombathy Bálint, képzőművész: „Ezek az alakok itt a képeken, ez lehet egy újszülött is, lehet egy haldokló ember is, ezt is bele lehet látni ezekbe. Egy hatalmas élet-halál fesztáv van jelen bennük.”

Varga Valentin a Temerini Alkotó Tábor művészeti vezetőjeként is fontosnak tartja, hogy kiemelje a fiatalokat a mai digitalizált világból, és a semmitmondó formák helyett inkább a tartalomra helyezi a hangsúlyt.

Varga Valentin
kiállítás
tárlat
Szabadka

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.