Ugrás a tartalomra

Várja a fiatalokat a Becsei Színjátszó Odú!

2019.09.19
09:58
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Városi Színház keretében tavaly kezdte meg működését a magyar nyelvű Becsei Színjátszó Odú.

A csapat több hónapos munka után Csehov Platonov című drámájával mutatkozott be a közönségnek. A színház ebben az iskolaévben is szeretné folytatni a munkát a színpad iránt érdeklődő középiskolás fiatalokkal, akiket pénteken 18 órára várnak az óbecsei színházban.

A csoport művészeti vezetője Rókus Zoltán óbecsei színész lesz. „Van egy erős mag, amely már rendelkezik tapasztalattal a színpadon. Minden munka úgy kezdődik, hogy improvizálunk, kicsit játszunk, megnézzük, hogy mit tudunk, én megnézem, hogy ők mit tudnak, kibontakozunk egymás előtt, hogy ne legyen az, hogy nem tudjuk megfogni egymás kezét. Így indulnak majd az idei próbák, a készülő előadás pedig Karinthy Tanár úr kérem című művén alapul. Az ötlet a fiataloké, ők találtak ki tavaly. Jelenleg azon dolgozunk, hogy ezt színpadra tudjuk állítani. Kicsit más lesz, mint a Platonov - a diákok szemszögéből közelítjük meg a témát. Izgalmasabb lesz a közönségnek is, a tanulóknak is” - meséli a színész.

Óbecse
színjátszás
Városi Színház
fiatalok
középiskolások

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.