Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Várja a látogatókat az újvidéki Nemzetközi Könyvvásár

2019-03-10
16:11
2019-03-10
19:17
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 150 kiállító hozta el kiadványait az idei újvidéki Nemzetközi Könyvvásárra. A vendégek több mint 10 országból érkeztek. Vasárnap a rendezvényen a Forum Könyvkiadó Intézet is bemutatkozott.

A könyvvásáron a látogatók amellett, hogy gazdag választékból válogathatnak, jutányos áron szerezhetnek be új könyveket. Az eseményre az Újvidéki Városi Múzeum is elhozta kiadványait. Ózer Ágnes, muzeológus, történész: „Nagyon elégedettek vagyunk, mert azokból a katalógusainkból, amelyek képeskönyvszerűek, és nem csak a szakembereknek, hanem a szélesebb közönség számára is érdekesek, azok elmentek. Van olyan, hogy 12-13 példányt is eladunk belőle.”

A Forum Könyvkiadó Intézet idén egyebek mellet a traN(S)zakció műfordítás-sorozatban megjelent kiadványait népszerűsítette a rendezvényen. Rajsli Emese, szerkesztő: „A tizedik kötet jelenik meg az idén ebben a sorozatban. 2015-ben kezdtük el és az volt a szándékunk ezzel a sorozattal, hogy a délszláv nyelveken megjelenő kortárs irodalmat mutassuk be magyarul.”

A Forum Könyvkiadó Intézet évente mintegy 30 új címszót jelentet meg. A legnagyobb kereslet a gyermekkönyvek iránt van. Virág Gábor, igazgató, Forum Könyvkiadó Intézet: „Olyan könyveket is meg tudunk jelentetni, amelyekről tudjuk, hogy valószínűleg üzletileg nem lesznek sikeresek, de ugyanakkor kulturális, irodalomtörténeti szempontból fontosnak tartjuk a megjelentetésüket.”

Az újvidéki Nemzetközi Könyvvásár március 11-ig várja a látogatókat. A belépés ingyenes.

Újvidék
Nemzetközi Könyvvásár
Virág Gábor
Forum Könyvkiadó Intézet
Ózer Ágnes

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.