Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Várja a látogatókat az újvidéki Nemzetközi Könyvvásár

2019-03-10
16:11
2019-03-10
19:17
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 150 kiállító hozta el kiadványait az idei újvidéki Nemzetközi Könyvvásárra. A vendégek több mint 10 országból érkeztek. Vasárnap a rendezvényen a Forum Könyvkiadó Intézet is bemutatkozott.

A könyvvásáron a látogatók amellett, hogy gazdag választékból válogathatnak, jutányos áron szerezhetnek be új könyveket. Az eseményre az Újvidéki Városi Múzeum is elhozta kiadványait. Ózer Ágnes, muzeológus, történész: „Nagyon elégedettek vagyunk, mert azokból a katalógusainkból, amelyek képeskönyvszerűek, és nem csak a szakembereknek, hanem a szélesebb közönség számára is érdekesek, azok elmentek. Van olyan, hogy 12-13 példányt is eladunk belőle.”

A Forum Könyvkiadó Intézet idén egyebek mellet a traN(S)zakció műfordítás-sorozatban megjelent kiadványait népszerűsítette a rendezvényen. Rajsli Emese, szerkesztő: „A tizedik kötet jelenik meg az idén ebben a sorozatban. 2015-ben kezdtük el és az volt a szándékunk ezzel a sorozattal, hogy a délszláv nyelveken megjelenő kortárs irodalmat mutassuk be magyarul.”

A Forum Könyvkiadó Intézet évente mintegy 30 új címszót jelentet meg. A legnagyobb kereslet a gyermekkönyvek iránt van. Virág Gábor, igazgató, Forum Könyvkiadó Intézet: „Olyan könyveket is meg tudunk jelentetni, amelyekről tudjuk, hogy valószínűleg üzletileg nem lesznek sikeresek, de ugyanakkor kulturális, irodalomtörténeti szempontból fontosnak tartjuk a megjelentetésüket.”

Az újvidéki Nemzetközi Könyvvásár március 11-ig várja a látogatókat. A belépés ingyenes.

Újvidék
Nemzetközi Könyvvásár
Virág Gábor
Forum Könyvkiadó Intézet
Ózer Ágnes

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.