Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Várják a felterjesztéseket a Magyar Életfa díjra

2021.11.08
10:33
2021.11.08
10:39
Forrás
Közlemény
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség várja a felterjesztéseket a Magyar Életfa díjra, az Aranyplakettre és a Plakettre.

A Magyar Életfa díj a példaértékű életpályák elismerésére jött létre, a Plakett a Kárpát-medence magyar közösségeiért vállalt munka, az Aranyplakett pedig a kötelesség és felelősség elismerése. Felterjeszteni személyeket és közösségeket is lehet. Az írásos felterjesztéseknek tartalmazniuk kell a személy vagy szervezet rövid pályarajzát, bemutatását, a javaslat indoklását, a felterjesztő és felterjesztett adatait. A határidő december 6-a. A döntést a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Elnöksége december 20-áig hozza meg. Az elismeréseket a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségén nyújtják át. 

Magyar Életfa díj
Magyar Életfa-díj
Aranyplakett
Aranyplakett kitüntetés

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.