Ugrás a tartalomra

Várják a jelentkezőket a VIVE fesztiválra

2023.02.28
14:00
2023.02.28
17:06
Forrás
Pannon RTV
Idén is megtartják Torontálvásárhelyen a Vitkay-vetélkedőt, a VIVE Magyar Nóták és Csárdások Fesztiválját. Amatőr énekesek, valamint új nóták zeneszerzőinek és szövegíróinak jelentkezését várják.

Ami az amatőr énekeseket illeti, azok vehetnek részt a versenyen, akik eddig még nem nyertek díjat. A szerzeményeket zárt borítékban, jeligével ellátva lehet beküldeni a torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon címére: Tito marsall tér 18. Pályázni április 30-ig lehet.

Bővebb információ a feltételekről, a jelentkezés módjáról a 013/665-264-es és a 062/75-89-20-as számokon kapható.

Horti László, igazgató, József Attila Művelődési Otthon: „A feltételek maradtak, ugyanúgy mint azelőtt. Annyi a változás az egészben, hogy amikor 1996-ban elindult az egész fesztivál szervezése, akkor az elképzelés az volt, hogy az amatőr énekeseknél, hogy a fiatalokat karoljuk fel, adjunk esélyt, hogy megmutassák magukat és megmérettessék magukat. Viszont a helyzet változott, és most már teljesen más kép van előttünk. Nincs korhatár, jelentkezhet, aki akar, aki úgy érzi, hogy a magyar nóta és a csárdások eléneklésében jó úton jár. Az új szerzemények esetében szintén nincs korhatár, de ott az elejétől kezdve úgy volt, hogy az idősebb személyek foglalkoztak ezzel, úgy a szövegírással, mint a nóta- vagy a zeneszerzéssel."

VIVE Magyar Nóták és Csárdások Fesztiválja
Horti László

Most

13:35

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 13:25

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.