Ugrás a tartalomra

Városi alapítású művelődési intézmény lesz az újvidéki Petőfi MMK

2021.05.31
12:14
2021.05.31
17:17
Forrás
Pannon RTV
Városi alapítású művelődési intézménnyé alakul át az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ a jövőben.

Ezzel hosszú távon biztosítva lesz a központ működése, mivel a város az éves költségvetésében biztosítja ezentúl a működéshez szükséges anyagi fedezetet.

A Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezetének és a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ Elnökségének kezdeményezését Újvidék Város Képviselő-testülete a legutóbbi ülésén egyhangúlag elfogadta.

Ladisity Melinda, a VMSZ újvidéki önkormányzati képviselője: „Amint a Petőfi pénzelése átkerül a városi költségvetésbe, akkor ezt évi szinten biztosítja nekünk a város, tehát minden programot, amit előre terveztünk, meg tudunk majd tartani, és valójában a működésünk, ami magában foglalja az áram, a fűtés, a kommunális költségeket, minden biztosítva van. Eddig ez úgy történt, hogy mindig pályáztunk, és a pályázatok által, ha nyert a pályázat, akkor tudtuk biztosítani.”

Újvidék
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Ladisity Melinda
VMSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.