Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vasárnap elindult a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tábora

2018-07-09
12:18
2018-07-09
17:21
Forrás
Pannon RTV
A MadT tábor immáron 11. alkalommal vonzza a színészeket és a rendezőket Zentára. A tábor egy hete alatt napi több foglalkozás vár a résztvevőkre, amelyeket neves oktatók tartanak majd.

Az idei tábornak több, mint 40 résztvevője van, akik nem csak Vajdaságból, hanem Magyarországról, sőt, még a Felvidékről is érkeztek. Vannak visszatérők, azonban olyanok is, akik először jelentkeztek a táborba.

Barna Léna, résztvevő, Szabadka: „Mivel az alsó korhatár 15 év, ezért én csak ebben az évben tudtam elkezdeni ezt az egészet. Amióta színjátszóra járok, azóta nagy álmom ez a MadT tábor.”

A tábor egy hete alatt 5 csoportban folyik majd a munka: 3 színészi, egy mozgásszínházi és egy rendezői csoportban. A résztvevőket neves tanárok oktatják majd.

Komáromi Sándor, oktató, Magyarország: „Ebben az évben a rendezői csoport vezetését kaptam. Tehát rendezőket, csoportvezetőket, ahogy elnéztem, olyan csoportvezetőket, akik már benne vannak a szakmában régóta. Fogok egy picit tanítani, nyilván, azokra a dolgokra, amiket úgy érzek, hogy a leginkább tudok képviselni. Ennek megfelelően a képek, a színházi képek, az atmoszféra teremtés, a zene és a színpadi jelenlét viszonyával fogunk foglalkozni.”

 kemény munka mellett kikapcsolódásra is lehetőségük lesz a táborozóknak.

Raffai Telečki Ágnes, szervező: „Több kísérő programon vehetnek részt. Például a magyarkanizsai Mázlisták csoport hozza el a Mázlista vagyok című előadását, de a táborlakók, a jó szokásokhoz híven, idén is kilátogatnak a Tanyaszínház próbáját megtekinteni, úgyhogy betekintést nyerhetünk abba is, hogy Kavillón milyen munka folyik.”

A tábort július 15-én egy gálaműsor zárja majd, amelyen a résztvevők bemutatják az egy hét alatt tanultakat.

Zenta
Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tábora

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.