Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vasárnap elindult a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tábora

2018-07-09
12:18
2018-07-09
17:21
Forrás
Pannon RTV
A MadT tábor immáron 11. alkalommal vonzza a színészeket és a rendezőket Zentára. A tábor egy hete alatt napi több foglalkozás vár a résztvevőkre, amelyeket neves oktatók tartanak majd.

Az idei tábornak több, mint 40 résztvevője van, akik nem csak Vajdaságból, hanem Magyarországról, sőt, még a Felvidékről is érkeztek. Vannak visszatérők, azonban olyanok is, akik először jelentkeztek a táborba.

Barna Léna, résztvevő, Szabadka: „Mivel az alsó korhatár 15 év, ezért én csak ebben az évben tudtam elkezdeni ezt az egészet. Amióta színjátszóra járok, azóta nagy álmom ez a MadT tábor.”

A tábor egy hete alatt 5 csoportban folyik majd a munka: 3 színészi, egy mozgásszínházi és egy rendezői csoportban. A résztvevőket neves tanárok oktatják majd.

Komáromi Sándor, oktató, Magyarország: „Ebben az évben a rendezői csoport vezetését kaptam. Tehát rendezőket, csoportvezetőket, ahogy elnéztem, olyan csoportvezetőket, akik már benne vannak a szakmában régóta. Fogok egy picit tanítani, nyilván, azokra a dolgokra, amiket úgy érzek, hogy a leginkább tudok képviselni. Ennek megfelelően a képek, a színházi képek, az atmoszféra teremtés, a zene és a színpadi jelenlét viszonyával fogunk foglalkozni.”

 kemény munka mellett kikapcsolódásra is lehetőségük lesz a táborozóknak.

Raffai Telečki Ágnes, szervező: „Több kísérő programon vehetnek részt. Például a magyarkanizsai Mázlisták csoport hozza el a Mázlista vagyok című előadását, de a táborlakók, a jó szokásokhoz híven, idén is kilátogatnak a Tanyaszínház próbáját megtekinteni, úgyhogy betekintést nyerhetünk abba is, hogy Kavillón milyen munka folyik.”

A tábort július 15-én egy gálaműsor zárja majd, amelyen a résztvevők bemutatják az egy hét alatt tanultakat.

Zenta
Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tábora

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.