Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Vasárnap kezdődik az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán

2021.10.05
13:10
2021.10.05
17:15
Forrás
Pannon RTV
A programok 4 helyszínen: a szabadkai zsinagógában, a Zsidó Hitközség dísztermében, a Szabadkai Városi Múzeumban és a Népszínház Jadran színpadán zajlanak majd.

A programokra a belépés ingyenes, viszont a zsinagógában lévő koncertekre és a színházi előadásra jegyeket kell foglalni.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az idei lesz a legtartalmasabb fesztivál, nyolc napon keresztül mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot - mondta Kovács Róbert a Szabadkai Zsidó Hitközség koordinátora.

Kovács Róbert, koordinátor, Szabadkai Zsidó Hitközség: „Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál célja, mindig kihangsúlyozzuk azt, hogy valamiképp bemutatni Szabadka zsidóságát, a zsidó jelenlétet a valamikori Szabadkán, a megcsappant jelenlétet most, a valamikori zsidó kultúra és az aktuális zsidó művészek munkálkodását a világban, hazánkban és a környezetünkben. Ezért mindig nemcsak szabadkai erőkre támaszkodunk, hanem Magyarországról, külföldről, Belgrádból hívunk előadóművészeket, előadókat, esetleg kiállításokat.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A fesztivál első és utolsó napja a szabadkai zsinagógában lesz, viszont az 1000 szabad férőhely helyett a járványhelyzetre való tekintettel 500 helyet tudnak biztosítani az érdeklődőknek - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Branka Banjanin, koordinátor, Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál: „A korábbi évekhez hasonlóan minden program ingyenes lesz. A két koncertre és a színházi előadásra jegyeket kell foglalni holnap és holnapután, a Szabadkai Zsidó Hitközség bejáratánál. A kapu nyitva lesz délelőtt 10 és 12, valamint délután 3 és 5 óra között azoknak, akik nem tudnak reggel jönni.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A koncertek élőben is követhetők lesznek a Szabadkai Zsidó Hitközség honlapján, a josu.rs címen.

Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka
Kovács Róbert

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.