Ugrás a tartalomra

Vasárnap kezdődik az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán

2021.10.05
13:10
2021.10.05
17:15
Forrás
Pannon RTV
A programok 4 helyszínen: a szabadkai zsinagógában, a Zsidó Hitközség dísztermében, a Szabadkai Városi Múzeumban és a Népszínház Jadran színpadán zajlanak majd.

A programokra a belépés ingyenes, viszont a zsinagógában lévő koncertekre és a színházi előadásra jegyeket kell foglalni.

Az idei lesz a legtartalmasabb fesztivál, nyolc napon keresztül mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot - mondta Kovács Róbert a Szabadkai Zsidó Hitközség koordinátora.

Kovács Róbert, koordinátor, Szabadkai Zsidó Hitközség: „Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál célja, mindig kihangsúlyozzuk azt, hogy valamiképp bemutatni Szabadka zsidóságát, a zsidó jelenlétet a valamikori Szabadkán, a megcsappant jelenlétet most, a valamikori zsidó kultúra és az aktuális zsidó művészek munkálkodását a világban, hazánkban és a környezetünkben. Ezért mindig nemcsak szabadkai erőkre támaszkodunk, hanem Magyarországról, külföldről, Belgrádból hívunk előadóművészeket, előadókat, esetleg kiállításokat.”

A fesztivál első és utolsó napja a szabadkai zsinagógában lesz, viszont az 1000 szabad férőhely helyett a járványhelyzetre való tekintettel 500 helyet tudnak biztosítani az érdeklődőknek - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Branka Banjanin, koordinátor, Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál: „A korábbi évekhez hasonlóan minden program ingyenes lesz. A két koncertre és a színházi előadásra jegyeket kell foglalni holnap és holnapután, a Szabadkai Zsidó Hitközség bejáratánál. A kapu nyitva lesz délelőtt 10 és 12, valamint délután 3 és 5 óra között azoknak, akik nem tudnak reggel jönni.”

A koncertek élőben is követhetők lesznek a Szabadkai Zsidó Hitközség honlapján, a josu.rs címen.

Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka
Kovács Róbert

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.