Ugrás a tartalomra

Vasárnap lesz a Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat díjkiosztó ünnepsége

2016.08.24
15:10
Vasárnap tartják a szenttamási Gion Nándor Emlékházban a 2016-os évi Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat díjkiosztó ünnepségét
Vasárnap tartják a szenttamási Gion Nándor Emlékházban a 2016-os évi Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat díjkiosztó ünnepségét. A novellapályázat bírálóbizottsága, Figura Terézia színművésznő, dr. Novák Anikó tanár, szerkesztő (a zsűri elnöke), Ondrejcsák Eszter szerkesztő, Pápista Zsolt tanársegéd és Szabó Márton István költő, döntése alapján az első díjat a szabadkai Sándor Zoltán, a második díjat a győri Balogh Gábor, a harmadik díjat pedig Böjthe Pál (Kolozsvár) és Wilhelm József (Doroszló) pályaműve érdemelte ki. Az idei műfordítói pályázat meghívásos volt, a szervezők Kovács Jolánka műfordítót kérték fel Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című regényének szerb nyelvre fordítására. A kötet illusztrációit Munjin Andrea készítette. A rendezvényen bemutatják a tavalyi ifjúsági regénypályázat egyik díjnyertes kötetét, Fehér Miklós Fekete normalitás című regényét, amelynek vizuális anyagát Kincses Endre grafikus tervezte, a tavalyi novellapályázat díjnyertes munkáiból szerkesztett Karc – az utolsó ecsetvonás című antológiát Zerebélyi Tényi Edit illusztrációival és három kötetet Gion Nándor szerb nyelvre fordított műveiből (Priče o starom revolveru, O mom stricu i druge priče, Anđeosko veselje Kiss Natália, Koller Renáta és Munjin Andrea illusztrációival), amelyek az előző évi pályázatok anyagából és néhány újabb fordításból álltak össze. A kötetek az újvidéki Forum és Prometej könyvkiadóknál jelentek meg. Az elmúlt egy évben a Gion Nándor-pályázatok keretében nyolc magyar és szerb nyelvű kötet jött létre, ebből kettő megjelenése őszre várható. A 16 órakor kezdődő rendezvényt követően az érdeklődők helytörténeti sétán vehetnek részt, amelyen megismerkedhetnek a Gion-művek helyszíneivel is. A szervezők minden érdeklődőt várnak a díjkiosztóra.
Szenttamás
Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.