Ugrás a tartalomra

Vastapssal jutalmazták a zentaiak a Nemzeti Színház előadását (videó)

2016.09.10
06:39
Hosszú perceken át tartó vastapssal jutalmazta a zentai közönség pénteken este a budapesti Nemzeti Színház ajándékelőadását
Hosszú perceken át tartó vastapssal jutalmazta a zentai közönség pénteken este a budapesti Nemzeti Színház ajándékelőadását. A Tamási Áron műve nyomán készült Vitéz lélek című produkciót nemcsak a zsúfolásig megtelt színházteremben, hanem a kiállítási teremben, kivetítőn is igen sokan tekintették meg.      A Vitéz lélek az újrakezdés darabja, hiszen egyebek mellett arra keresi a választ, miként lehet újrakezdeni, amikor romokban a házunk és a hazánk? Milyen módon és milyen hozzáállással? A darab főhőse, Balla Péter számára a kilátástalannak tűnő helyzetből egy szamár jelenti a kiutat, amihez környezete rosszallása ellenére is erőteljesen ragaszkodik. Trill Zsolt, színész, Nemzeti Színház: „Lényegét tekintve egy gerinces ember, és ezzel biztos, hogy valamilyen szinten lázít, a környezetét meg tudja bolondítani, de hát világégés után vagyunk, és ő egyszerűen csak élni akar, egészen másként, mint ahogyan addig élt.”



A főhős végül eléri célját, és beteljesíti sorsát. Mécs Károly, színész, Nemzeti Színház: „Én azt hiszem, hogy minden ember, aki hittel és meggyőződéssel képvisel egy eszmét, egy gondolatot, egy tiszta emberi magatartást, annak előbb-utóbb győzni illik, hogy aztán valóban győz-e, ezt nem tudjuk, Tamásinál győz.” A darab éppen ezért egy olyan tiszta és őszinte mesének is tekinthető, ami manapság már egyre inkább hiányzik az életünkből. Trokán Nóra, színész, Nemzeti Színház: „Nagyon szeretem az ilyen típusú dolgokat nézni is, láttam ezt az előadást kívülről, és amikor egy nagyon szép, egyszerű, de közben nagyon mély történetet elmesélnek, én azzal meg szoktam elégedni, és nagyon szeretem, ha szépen van elmesélve.” A budapesti Nemzeti Színház társulata több mint húsz év után vendégszerepelt újra Zentán. Az intézmény a Vidnyánszky Attila rendezte Vitéz lélek című előadásával a város első írásos említésének nyolcszázadik évfordulója alkalmából ajándékozta meg a Tisza-parti település színházkedvelő közönségét.
Zenta
Nemzeti Színház
vendégelőadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.