Ugrás a tartalomra
Desiré 2017 logo

Vége a kilencedik Desirének

2017-12-04
08:29
2017-12-04
16:21
Forrás
Pannon RTV
A Desiré akadémia keretében Irena Popović Dragović zenei műhelyének zárókoncertjét láthatták a fesztivál utolsó napján.

Véget ért a kilencedik Desiré fesztivál. A Desiré akadémia keretében Irena Popović Dragović zenei műhelyének zárókoncertjét mutatták be a fesztivál utolsó napján. Az előadások sorozatát a belgrádi Bitef Színház és a Mannheimi Nemzeti Színház zárta.     

A manheimi színház előadásával zárult az idei Desiré Central Station Fesztivál Szabadkán. A rendezvényen a környező országok alternatív színházai mutatkoztak be. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház nemzetközi rendezvénye idén is sikeres volt, az előadásokat nagy érdeklődés kísérte. Urbán András, igazgató, Desiré fesztivál: „Mintegy húsz ember állított meg a fesztivál ideje alatt, mikor a boltba mentem, vagy az akadémián, sajtókonferenciák előtt, után, hogy megköszönjék a fesztivált, és hogy arról beszéljenek, hogy nekik milyen fontos.”

Nagy volt az érdeklődés Oliver Frljić darabja iránt is, aki most németországi és a nyugat-balkáni térségből származó színészekkel dolgozott. A menekültkrízis által felvetett kérdéseket boncolgatta. Az előadásra a határon túlról is érkeztek nézők. Király Gábor, Kiskunhalas: „Tavaly meg az idén már bérletet vettem, és örülök, hogy itt vagyok, mert nekem ez hatalmas élmény. Az egész évben egy olyan program, amit mással nem tudok helyettesíteni. Nagyon szeretem a modern színházat és itt az valósul meg.”

Urbán András hozzátette, a kilencedik fesztivál kisebb változtatások mellett problémamentesen zajlott, a visszajelzése jók és már megkezdték az élőkészületeket a jövő évi szemlére.

Desiré fesztivál
Urbán András

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.