Ugrás a tartalomra
Desiré 2017 logo

Vége a kilencedik Desirének

2017-12-04
08:29
2017-12-04
16:21
Forrás
Pannon RTV
A Desiré akadémia keretében Irena Popović Dragović zenei műhelyének zárókoncertjét láthatták a fesztivál utolsó napján.

Véget ért a kilencedik Desiré fesztivál. A Desiré akadémia keretében Irena Popović Dragović zenei műhelyének zárókoncertjét mutatták be a fesztivál utolsó napján. Az előadások sorozatát a belgrádi Bitef Színház és a Mannheimi Nemzeti Színház zárta.     

A manheimi színház előadásával zárult az idei Desiré Central Station Fesztivál Szabadkán. A rendezvényen a környező országok alternatív színházai mutatkoztak be. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház nemzetközi rendezvénye idén is sikeres volt, az előadásokat nagy érdeklődés kísérte. Urbán András, igazgató, Desiré fesztivál: „Mintegy húsz ember állított meg a fesztivál ideje alatt, mikor a boltba mentem, vagy az akadémián, sajtókonferenciák előtt, után, hogy megköszönjék a fesztivált, és hogy arról beszéljenek, hogy nekik milyen fontos.”

Nagy volt az érdeklődés Oliver Frljić darabja iránt is, aki most németországi és a nyugat-balkáni térségből származó színészekkel dolgozott. A menekültkrízis által felvetett kérdéseket boncolgatta. Az előadásra a határon túlról is érkeztek nézők. Király Gábor, Kiskunhalas: „Tavaly meg az idén már bérletet vettem, és örülök, hogy itt vagyok, mert nekem ez hatalmas élmény. Az egész évben egy olyan program, amit mással nem tudok helyettesíteni. Nagyon szeretem a modern színházat és itt az valósul meg.”

Urbán András hozzátette, a kilencedik fesztivál kisebb változtatások mellett problémamentesen zajlott, a visszajelzése jók és már megkezdték az élőkészületeket a jövő évi szemlére.

Desiré fesztivál
Urbán András

Most

08:42

Határinfó

A reggeli órákban a szerb-magyar határátkelőkön nincs nagyobb torlódás.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.