Ugrás a tartalomra
Desiré 2017 logo

Vége a kilencedik Desirének

2017-12-04
08:29
2017-12-04
16:21
Forrás
Pannon RTV
A Desiré akadémia keretében Irena Popović Dragović zenei műhelyének zárókoncertjét láthatták a fesztivál utolsó napján.

Véget ért a kilencedik Desiré fesztivál. A Desiré akadémia keretében Irena Popović Dragović zenei műhelyének zárókoncertjét mutatták be a fesztivál utolsó napján. Az előadások sorozatát a belgrádi Bitef Színház és a Mannheimi Nemzeti Színház zárta.     

A manheimi színház előadásával zárult az idei Desiré Central Station Fesztivál Szabadkán. A rendezvényen a környező országok alternatív színházai mutatkoztak be. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház nemzetközi rendezvénye idén is sikeres volt, az előadásokat nagy érdeklődés kísérte. Urbán András, igazgató, Desiré fesztivál: „Mintegy húsz ember állított meg a fesztivál ideje alatt, mikor a boltba mentem, vagy az akadémián, sajtókonferenciák előtt, után, hogy megköszönjék a fesztivált, és hogy arról beszéljenek, hogy nekik milyen fontos.”

Nagy volt az érdeklődés Oliver Frljić darabja iránt is, aki most németországi és a nyugat-balkáni térségből származó színészekkel dolgozott. A menekültkrízis által felvetett kérdéseket boncolgatta. Az előadásra a határon túlról is érkeztek nézők. Király Gábor, Kiskunhalas: „Tavaly meg az idén már bérletet vettem, és örülök, hogy itt vagyok, mert nekem ez hatalmas élmény. Az egész évben egy olyan program, amit mással nem tudok helyettesíteni. Nagyon szeretem a modern színházat és itt az valósul meg.”

Urbán András hozzátette, a kilencedik fesztivál kisebb változtatások mellett problémamentesen zajlott, a visszajelzése jók és már megkezdték az élőkészületeket a jövő évi szemlére.

Desiré fesztivál
Urbán András

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.