Ugrás a tartalomra

Véget ért a 23. Magyarkanizsai Jazz Fesztivál

2018.09.17
11:01
2018.09.17
16:12
Forrás
Pannon RTV
A női fellépőkre helyezték a hangsúlyt a 23. Magyarkanizsai Jazz Fesztivál szervezői. A két napos programra öt országból érkeztek résztvevők a Művészetek Házába.

A korábbi évekhez hasonlóan a fesztivál azokhoz szólt, akik nyitottak a zene szabadságára - hangsúlyozták a szervezők. Fellépett egyebek mellett az ausztriai Pia Palme - Thomas Stempkowski duó, szombaton este pedig az ausztrál-svéd házaspár, Casey és Johan Moir duója zárta a programot.

Dejan Vujinović, főszervező, 23. Magyarkanizsai Jazz Fesztivál: „Mindig kitartunk amellett, hogy minőséges programot hozzunk. Elsősorban minőséges, másodsorban nem teljesen az avantgárd zenei hullámokon, másmilyen zenei hullámokon, mint az általánosságban hallhatjuk. Jazz Fesztivál, de nem is csak jazz fesztivál, kortárs zene, kortárs improvizatív zene, experimentális zene. Minden olyan zenei területet érintő zenei irányzatok, amelyeket nem szoktunk meg, és amelyeket egyszer tudunk évente a Magyarkanizsai Jazz Fesztiválon hallani.”

Magyarkanizsai Jazz Fesztivál
Magyarkanizsa
Dejan Vujinović

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.