Ugrás a tartalomra

Véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

2018-04-15
20:51
2018-04-15
22:48
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója Nagykikindán. A háromtagú zsűri mintegy 40 különdíjat és 9 fődíjat osztott ki.

A három tagú zsűri: Lőrinc Tímea, Táborosi Margaréta és Czajlik József voltak. A legjobb hagyományos előadásért járó Pataki László díjat a Kupuszinai ME Sturcz József Színjátszó Csoport kapta az Egy bolond század csinálért. A legjobb formabontó (kísérleti jellegű) Bambach Róbert díját a nagykikindaiak József Attila színjátszó csoportja a Bányavirág című előadásáért kapta. A magyar konzulátus felhívására idén 4 csoport előadást készít majd Mátyás királyról. A díjazottak idén Penovác Endre képeit kapták.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.