Ugrás a tartalomra

Véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

2018-04-15
20:51
2018-04-15
22:48
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója Nagykikindán. A háromtagú zsűri mintegy 40 különdíjat és 9 fődíjat osztott ki.

A három tagú zsűri: Lőrinc Tímea, Táborosi Margaréta és Czajlik József voltak. A legjobb hagyományos előadásért járó Pataki László díjat a Kupuszinai ME Sturcz József Színjátszó Csoport kapta az Egy bolond század csinálért. A legjobb formabontó (kísérleti jellegű) Bambach Róbert díját a nagykikindaiak József Attila színjátszó csoportja a Bányavirág című előadásáért kapta. A magyar konzulátus felhívására idén 4 csoport előadást készít majd Mátyás királyról. A díjazottak idén Penovác Endre képeit kapták.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Most

11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.