Ugrás a tartalomra

Véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

2018-04-15
20:51
2018-04-15
22:48
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója Nagykikindán. A háromtagú zsűri mintegy 40 különdíjat és 9 fődíjat osztott ki.

A három tagú zsűri: Lőrinc Tímea, Táborosi Margaréta és Czajlik József voltak. A legjobb hagyományos előadásért járó Pataki László díjat a Kupuszinai ME Sturcz József Színjátszó Csoport kapta az Egy bolond század csinálért. A legjobb formabontó (kísérleti jellegű) Bambach Róbert díját a nagykikindaiak József Attila színjátszó csoportja a Bányavirág című előadásáért kapta. A magyar konzulátus felhívására idén 4 csoport előadást készít majd Mátyás királyról. A díjazottak idén Penovác Endre képeit kapták.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.