Ugrás a tartalomra

Véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

2018-04-15
20:51
2018-04-15
22:48
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este véget ért a 23. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója Nagykikindán. A háromtagú zsűri mintegy 40 különdíjat és 9 fődíjat osztott ki.

A három tagú zsűri: Lőrinc Tímea, Táborosi Margaréta és Czajlik József voltak. A legjobb hagyományos előadásért járó Pataki László díjat a Kupuszinai ME Sturcz József Színjátszó Csoport kapta az Egy bolond század csinálért. A legjobb formabontó (kísérleti jellegű) Bambach Róbert díját a nagykikindaiak József Attila színjátszó csoportja a Bányavirág című előadásáért kapta. A magyar konzulátus felhívására idén 4 csoport előadást készít majd Mátyás királyról. A díjazottak idén Penovác Endre képeit kapták.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.