Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véget ért a 67. Kanizsai Írótábor

2019-09-07
12:43
2019-09-07
17:50
Forrás
Pannon RTV
Az idei évben is gazdag program várta a háromnapos tábor résztvevőit, könyvbemutatóval, kiállításokkal is készültek a szervezők.

A szombati napot egy kötetlen beszélgetés zárta az Art Caféban, ahol bemutatták Dudás Károly A nagy merénylő című regényét. A biatorbágyi merénylet elkövetője, a csantavéri születésű Matuska Szilveszter a regény főhőse, aki 22 embert megölt 18-at pedig megsebesített 1931. szeptember 13-án.

Dudás Károly, író: „Elsősorban az izgatott, hogy van egy csantavéri ember, aki világhírű lett, de nem a valós, nagy tehetség által, hanem azért, mert tömeggyilkossá vált, felrobbantotta a biatorbágyi völgyhidat. Lehetett volna világhírű a tehetsége okán is, hiszen kiváló festőművész volt, orgonán játszott világszínvonalon. Továbbá 25 találmánya van a Magyar Találmányügyi Hivatalban bejegyezve. Már ez felkeltette az ember érdeklődősét, de birtokomba jutottak a levelek Dér Ferenc doktor úrtól, aki sógora volt Matuska Szilveszternek, ő rám hagyott hét Matuska levelet.”

Magyarkanizsa
Írótábor
Dudás Károly

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.