Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véget ért a 67. Kanizsai Írótábor

2019-09-07
12:43
2019-09-07
17:50
Forrás
Pannon RTV
Az idei évben is gazdag program várta a háromnapos tábor résztvevőit, könyvbemutatóval, kiállításokkal is készültek a szervezők.

A szombati napot egy kötetlen beszélgetés zárta az Art Caféban, ahol bemutatták Dudás Károly A nagy merénylő című regényét. A biatorbágyi merénylet elkövetője, a csantavéri születésű Matuska Szilveszter a regény főhőse, aki 22 embert megölt 18-at pedig megsebesített 1931. szeptember 13-án.

Dudás Károly, író: „Elsősorban az izgatott, hogy van egy csantavéri ember, aki világhírű lett, de nem a valós, nagy tehetség által, hanem azért, mert tömeggyilkossá vált, felrobbantotta a biatorbágyi völgyhidat. Lehetett volna világhírű a tehetsége okán is, hiszen kiváló festőművész volt, orgonán játszott világszínvonalon. Továbbá 25 találmánya van a Magyar Találmányügyi Hivatalban bejegyezve. Már ez felkeltette az ember érdeklődősét, de birtokomba jutottak a levelek Dér Ferenc doktor úrtól, aki sógora volt Matuska Szilveszternek, ő rám hagyott hét Matuska levelet.”

Magyarkanizsa
Írótábor
Dudás Károly

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű