Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véget ért a 67. Kanizsai Írótábor

2019-09-07
12:43
2019-09-07
17:50
Forrás
Pannon RTV
Az idei évben is gazdag program várta a háromnapos tábor résztvevőit, könyvbemutatóval, kiállításokkal is készültek a szervezők.

A szombati napot egy kötetlen beszélgetés zárta az Art Caféban, ahol bemutatták Dudás Károly A nagy merénylő című regényét. A biatorbágyi merénylet elkövetője, a csantavéri születésű Matuska Szilveszter a regény főhőse, aki 22 embert megölt 18-at pedig megsebesített 1931. szeptember 13-án.

Dudás Károly, író: „Elsősorban az izgatott, hogy van egy csantavéri ember, aki világhírű lett, de nem a valós, nagy tehetség által, hanem azért, mert tömeggyilkossá vált, felrobbantotta a biatorbágyi völgyhidat. Lehetett volna világhírű a tehetsége okán is, hiszen kiváló festőművész volt, orgonán játszott világszínvonalon. Továbbá 25 találmánya van a Magyar Találmányügyi Hivatalban bejegyezve. Már ez felkeltette az ember érdeklődősét, de birtokomba jutottak a levelek Dér Ferenc doktor úrtól, aki sógora volt Matuska Szilveszternek, ő rám hagyott hét Matuska levelet.”

Magyarkanizsa
Írótábor
Dudás Károly

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.