Ugrás a tartalomra

Véget ért az Ars Sacra Fesztivál Kelebián

2017.09.25
08:46
2024.03.19
08:51
A Bajai Liszt Ferenc Énekkartól volt hangos vasárnap este a kelebiai templom.

A 155 éves zenei tradícióval rendelkező kórus többek közt Antonín Dvorák és Kodály Zoltán műveit mutatta be a közönségnek, de repertoárjukban a gregorián énekektől az oratóriumokon át, klasszikus és romantikus műveken túl a népdal-feldolgozásokig sok minden megtalálható. A koncertet az Ars Sacra Fesztivál záróeseményeként rendezték meg. Idén szeptember 16-a és 24-e között a vajdaságiak Kelebián kapcsolódhattak be a magyarországi programsorozatba, amely során kiállításokra, könyvbemutatókra, hangversenyekre és filmbemutatókra is sor került Kelebián. Az esemény vajdasági fővédnöke Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja volt.            

Ars Sacra
Kelebia
Bajai Liszt Ferenc Énekkar

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.