Ugrás a tartalomra

Véget ért az egyhetes Desiré fesztivál Szabadkán

2020.11.30
18:55
2020.12.01
17:53
Forrás
Pannon RTV
A megszorító intézkedések miatt a program többször módosult, végül a hat nap alatt tizenegy előadást láthatott a közönség.

Délutáni játszási időpontokkal sikeresen teljesítették a 12. regionális kortársszínházi fesztivál tervezett programját. A vendégszereplést betegség miatt egy társulat mondta le, a többi előadásnak csak az időpontja módosult.

Csúcs Emese, szervező, Kosztolányi Dezső Színház: „Mi a kezdetektől fogva egészen a végéig bíztunk abban, hogy ez létrejön, nem adtuk fel, és minden előírást betartva, nekünk ezt sikerült megcsinálnunk.”

A fesztivált Hajdú Szabolcs három rendezése zárta, három egymást követő előadás, három történet, amelyek, ugyan nem kapcsolódnak szorosan össze, de a karakterek és a témák szintjén nagyon sok áthallás van.

Hajdú Szabolcs, rendező, Magyarország: „Mi is most tudatosítjuk, hogy a három előadás egy nagy egész most, tulajdonképen egynek fogható fel, úgy, hogy egyáltalán nem volt tudatos, hogy legyen három, és történeti szinten nincs is közvetlen kapcsolat, mert három teljesen különböző drámáról van szó. És most játsszuk először egyben.”

A társulatok fesztiváltól függetlenül is szeretnek Szerbiába jönni, tetszik nekik az itteni hangulat, a Desiré pedig mindig különleges élmény a számukra, és ezt az élményt az idén a maszkviselés és a távolságtartás sem csökkentette.

Desiré
fesztivál
Szabadka
nemzetközi
színház
Kosztolányi Dezső Színház
regionális
kortárs

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.