Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Véget ért az egyhetes Desiré fesztivál Szabadkán

2020.11.30
18:55
2020.12.01
17:53
Forrás
Pannon RTV
A megszorító intézkedések miatt a program többször módosult, végül a hat nap alatt tizenegy előadást láthatott a közönség.

Délutáni játszási időpontokkal sikeresen teljesítették a 12. regionális kortársszínházi fesztivál tervezett programját. A vendégszereplést betegség miatt egy társulat mondta le, a többi előadásnak csak az időpontja módosult.

Csúcs Emese, szervező, Kosztolányi Dezső Színház: „Mi a kezdetektől fogva egészen a végéig bíztunk abban, hogy ez létrejön, nem adtuk fel, és minden előírást betartva, nekünk ezt sikerült megcsinálnunk.”

A fesztivált Hajdú Szabolcs három rendezése zárta, három egymást követő előadás, három történet, amelyek, ugyan nem kapcsolódnak szorosan össze, de a karakterek és a témák szintjén nagyon sok áthallás van.

Hajdú Szabolcs, rendező, Magyarország: „Mi is most tudatosítjuk, hogy a három előadás egy nagy egész most, tulajdonképen egynek fogható fel, úgy, hogy egyáltalán nem volt tudatos, hogy legyen három, és történeti szinten nincs is közvetlen kapcsolat, mert három teljesen különböző drámáról van szó. És most játsszuk először egyben.”

A társulatok fesztiváltól függetlenül is szeretnek Szerbiába jönni, tetszik nekik az itteni hangulat, a Desiré pedig mindig különleges élmény a számukra, és ezt az élményt az idén a maszkviselés és a távolságtartás sem csökkentette.

Desiré
fesztivál
Szabadka
nemzetközi
színház
Kosztolányi Dezső Színház
regionális
kortárs

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.