Ugrás a tartalomra

Véget ért az Énekelt Versek Zentai Fesztiválja

2021.05.23
09:42
2021.05.23
17:50
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral ért véget az idén jubiláló, 25. Énekelt Versek Zentai Fesztiválja. Szombat este fellépett az ismert magyarországi előadóművész, Palya Bea és a Kaláka együttes is.

Az 52 éves múlttal rendelkező Kaláka együttes versekből megzenésített koncerttel készült az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának gálaműsorára. A repertoáron egyebek mellett Kosztolányi Dezső és Szabó Lőrinc versei szerepeltek. 

Radványi Balázs, az együttes tagja több éve fellépőként, valamint zsűritagként is részt vesz a rendezvényen.

„Évről évre mindig biztosítható, hogy ez egy színvonalas, nagyon jó verseny, mint ahogy éppen most is ez történt. Felkelti az érdeklődését a mostani, a jelen vajdasági líra versei iránt azoknak a fiataloknak, akik szívesen adják hozzá a nevüket, dallamaikat, érzéseiket.”

Az est másik fellépője a magyar, cigány és bolgár népzenén nevelkedett, de saját bevallása szerint a magyar népdalok és versek szerelmese, Palya Bea énekes-dalszövegíró volt. A szólóban előadott népdalok mellett a Kalákával együtt igazi örömzenéléssel lepte meg a zene- és verskedvelő közönséget. 

Palya Bea dalaiban egyszerre van jelen tradíció és innováció. Előadóművészként egyaránt magáénak érzi az írott versek és a dallamok világát.

„Én dalszerző vagyok, erre tettem fel az életem, és pontosan tudom, hogy a dal életeket képes megváltoztatni, hiszen a szöveg miatt egyszerre szól az elméhez, halljuk a szavakat, értjük, ugyanakkor mivel ezek énekelt szavak, belemegy a zsigerekbe és képes lépésre bírni a lelket, az oly lassan lépő és picit talán most fáradt lelket.” 

Tavaly a járvány miatt nem tartották meg a fesztivált, így idén, az összetartozás évében, még nagyobb jelentősége van - hangsúlyozta a főszervező, Baráth Hajnal Anna.

„Nagy öröm, egy nagy hála, meghatódottság és megtiszteltetés - ezek a gondolatok jutnak eszembe. A versenyzőkről pedig annyit, hogy itt mindenki nyer, aki ide eljött, és vállalta azt, hogy itt szívvel-lélekkel bemutatkozik a zsűritagok előtt, hogy egy ilyen nehéz év után itt van.” 

Az esten színpadra lépett még az idei nyertes, az Azt még nem tudjuk nevű budapesti zenekar, valamint Oláh Tamás is, aki Az órák lehetősége című saját költeményét adta elő, amely egyben az idei fesztivál kötelező verse volt.

Zenta
Énekelt Versek Zentai Fesztiválja
Palya Bea
Kaláka

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.