Ugrás a tartalomra

Véget ért a III. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok fesztiválsorozat

2019.02.25
07:56
2019.02.25
16:16
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény utolsó estéjén a budapesti Nemzeti Színház vendégszerepelt Medvegyev: Fodrásznő című darabjával.

Az előadás kétszeres évfordulót is ünnepelhetett a zentai színpadon, hiszen tíz éve mutatták be először a darabot, továbbá 125. alkalommal játszották el most.

Szűcs Nelli, színész, Nemzeti Színház, Budapest: „Egyszerűen nem 36 évesek vagyunk, hanem 46 meg 47 évesek, és kinek a lába fáj, nekem a csípőm fáj, ráadásul meg vagyok nagyon fázva, és elnézést kérek a nézőktől, hallották is a hangomon, hogy fulladok. Hát az ilyen okok miatt néha nehezebb, de annyira szeretjük, és ma, amit kaptunk itt a nézőktől, leírhatatlan. Én gazdagon megyek haza Zentáról.”

Az előadás sikere a rögtönzött improvizációkban és a közönséggel fenntartott interaktív kapcsolatban rejlik. A zentai nézőknek ezúttal is nagyon tetszett az előadás.

Tóth László, színész, Nemzeti Színház, Budapest: „Igazából az egész előadás úgy készült, hogy improvizációkból állt össze, és a rendező direkt kérte, hogy bármeddig játsszuk, ne felejtsük ezt el, és ha tudunk, ha úgy érezzük, hogy a közönség is velünk van, akkor improvizáljunk. Ebben most volt sok improvizáció. Mi is meglepődtünk egymás improvizációin, de szeretjük és hát így tíz év után nekünk már csak ezért is érdekes az előadás, ha improvizálhatunk. Természetesen a közönség szórakoztatása az elsődleges szempont.”

A zentai közönség hosszú perceken át tartó vastapssal köszöntötte a jubiláló előadást.

Zenta
Teátrum Neked!
budapesti Nemzeti Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.