Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Véget ért a Juhász Népzenei Tábor

2022.07.17
08:51
2022.07.17
16:04
Forrás
Pannon RTV
A mintegy 60 résztvevő egy gálaműsor keretén belül mutatta be az ötnapos tábor ideje alatt tanultakat.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Széki népzenével vette kezdetét a gála Tóthfaluban, ezt követően korosztály és hangszertípusok szerint léptek színpadra a gyerekek. A táborban a tanulás mellett a barátkozásra is lehetőség nyílik.

Szalai Máté, résztvevő, Horgos: „Rengeteg új dolgot lehet tanulni, illetve másik hangszereket is ki lehet próbálni, például én nagybőgőzök, és most kipróbáltam a tamburán magamat életemben először, illetve rengeteg új embert megismerhetek itt, végre.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Harmat Csongor, résztvevő, Magyarkanizsa: „Azért jöttem vissza, mert szeretem a Juhász zenekart és ismerem is őket, szeretem őket hallgatni, becsülöm őket, és egy eszméletlen jó társaság, főleg azok, akik eljönnek ide a táborba, és ez az, ami visszavonz mindig, meg hogy nagyon tetszenek az oktatások.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A táborlakókkal 7 oktató foglalkozott, több csoportban és helyszínen zajlott az oktatás: a Kaszap István Kollégiumban és a Munkás Szent József plébánia területén is. Naponta 8 órát zenéltek a fiatalok. A közös pont a széki népzene volt, ugyanis 50 éves a Táncházmozgalom, a szervezők erre alapozták a foglalkozásokat.

Juhász Gábor, szervező, Juhász Népzenei Tábor: „A gyerekek nagyon élvezték ezeket a dallamokat, nagyon jó kis négyeseket, nagyon jó kis csárdásokat, ritka és sűrű tempójú dallamokat tudtak elsajátítani, mindenki a saját tudásához mérten, tehát a kisebbeknek egy kicsit kevesebbet adtunk fel, a nagyobbakat viszont igazán nagy kihívás elé állítottuk.”

A szervezők egyúttal bejelentették, jövőre is megszervezik a közkedvelt népzenei tábort.

Juhász Népzenei Tábor
Tóthfalu
véget ért
Juhász Gábor

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.