Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Véget ért a Juhász Népzenei Tábor

2022.07.17
08:51
2022.07.17
16:04
Forrás
Pannon RTV
A mintegy 60 résztvevő egy gálaműsor keretén belül mutatta be az ötnapos tábor ideje alatt tanultakat.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Széki népzenével vette kezdetét a gála Tóthfaluban, ezt követően korosztály és hangszertípusok szerint léptek színpadra a gyerekek. A táborban a tanulás mellett a barátkozásra is lehetőség nyílik.

Szalai Máté, résztvevő, Horgos: „Rengeteg új dolgot lehet tanulni, illetve másik hangszereket is ki lehet próbálni, például én nagybőgőzök, és most kipróbáltam a tamburán magamat életemben először, illetve rengeteg új embert megismerhetek itt, végre.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Harmat Csongor, résztvevő, Magyarkanizsa: „Azért jöttem vissza, mert szeretem a Juhász zenekart és ismerem is őket, szeretem őket hallgatni, becsülöm őket, és egy eszméletlen jó társaság, főleg azok, akik eljönnek ide a táborba, és ez az, ami visszavonz mindig, meg hogy nagyon tetszenek az oktatások.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A táborlakókkal 7 oktató foglalkozott, több csoportban és helyszínen zajlott az oktatás: a Kaszap István Kollégiumban és a Munkás Szent József plébánia területén is. Naponta 8 órát zenéltek a fiatalok. A közös pont a széki népzene volt, ugyanis 50 éves a Táncházmozgalom, a szervezők erre alapozták a foglalkozásokat.

Juhász Gábor, szervező, Juhász Népzenei Tábor: „A gyerekek nagyon élvezték ezeket a dallamokat, nagyon jó kis négyeseket, nagyon jó kis csárdásokat, ritka és sűrű tempójú dallamokat tudtak elsajátítani, mindenki a saját tudásához mérten, tehát a kisebbeknek egy kicsit kevesebbet adtunk fel, a nagyobbakat viszont igazán nagy kihívás elé állítottuk.”

A szervezők egyúttal bejelentették, jövőre is megszervezik a közkedvelt népzenei tábort.

Juhász Népzenei Tábor
Tóthfalu
véget ért
Juhász Gábor

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.