Ugrás a tartalomra

Véget ért a MAdT tábor

2017-07-16
19:23
2017-10-04
12:09
A 41 résztvevő öt csoportban dolgozhatott egy héten át. A tanultakat egy közös produkcióban mutatták be.

Gálaelőadással zárult a Vajdasági Magyar Amatőr- és Diákszínjátszók Tábora. A 41 résztvevő öt csoportban dolgozhatott egy héten át. A tanultakat egy közös produkcióban mutatták be.

Mindig tanulhatnak valami újat, ezért többen évről évre visszajárnak a táborba. Horváth Blanka, Szabadka: „Nagyon élveztem a munkafolyamatot, szerintem az öt évben ez a jobbak közé fog tartozni.”

A csoportok más-más témakörökkel foglalkoztak. Vörös Imelda, Szabadka: „Nagyon jó, mert a testet maximálisan fellazította, adott egy szabadságot és persze az adott héten, amit tanultunk abból igyekszünk táplálkozni a következő év folyamán.”

A színészek széleskörűen alkothattak az elmúlt egy hétben. Hernyák György, rendező: „Itt találtuk ki a drámát, az első nap mindenki mondott egy mondatot, nem összefüggő mondatok ezek, és egy picikét belekóstoltak a rendezők és színészek a dramaturgiába, és ebből a 13 mondatból minden rendező kitalált magának egy történetet, egy mikrodrámát.”

A tábor célja, hogy az amatőr színjátszók hazatérve továbbadják a tanultakat. Varga Tamás, szervező, MAdT tábor: „A MAdT tábor résztvevői miután a táborból hazaviszik a tudást, ott a saját közösségükbe tudják továbbadni és minőséget emelni.”

A tábort jövőre is megszervezik várhatóan még több tartalommal.

Vajdasági Magyar Amatőr- és Diákszínjátszók Tábor
Zenta
2017

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.