Ugrás a tartalomra

Véget ért a MAdT tábor

2017.07.16
19:23
2024.03.19
08:50
A 41 résztvevő öt csoportban dolgozhatott egy héten át. A tanultakat egy közös produkcióban mutatták be.

Gálaelőadással zárult a Vajdasági Magyar Amatőr- és Diákszínjátszók Tábora. A 41 résztvevő öt csoportban dolgozhatott egy héten át. A tanultakat egy közös produkcióban mutatták be.

Mindig tanulhatnak valami újat, ezért többen évről évre visszajárnak a táborba. Horváth Blanka, Szabadka: „Nagyon élveztem a munkafolyamatot, szerintem az öt évben ez a jobbak közé fog tartozni.”

A csoportok más-más témakörökkel foglalkoztak. Vörös Imelda, Szabadka: „Nagyon jó, mert a testet maximálisan fellazította, adott egy szabadságot és persze az adott héten, amit tanultunk abból igyekszünk táplálkozni a következő év folyamán.”

A színészek széleskörűen alkothattak az elmúlt egy hétben. Hernyák György, rendező: „Itt találtuk ki a drámát, az első nap mindenki mondott egy mondatot, nem összefüggő mondatok ezek, és egy picikét belekóstoltak a rendezők és színészek a dramaturgiába, és ebből a 13 mondatból minden rendező kitalált magának egy történetet, egy mikrodrámát.”

A tábor célja, hogy az amatőr színjátszók hazatérve továbbadják a tanultakat. Varga Tamás, szervező, MAdT tábor: „A MAdT tábor résztvevői miután a táborból hazaviszik a tudást, ott a saját közösségükbe tudják továbbadni és minőséget emelni.”

A tábort jövőre is megszervezik várhatóan még több tartalommal.

Vajdasági Magyar Amatőr- és Diákszínjátszók Tábor
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.