Ugrás a tartalomra

Véget ért a Synergy fesztivál

2021.12.13
11:24
2021.12.13
16:23
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a negyedik Synergy fesztivál az Újvidéki Színházban. A nyelvi és etnikai kisebbségek színházának találkozóján hat város társulata szerepelt, hét előadással. A szervezők elégedettek, minden este telt ház előtt zajlottak az előadások.

A fesztiválon utolsóként a Horvát Nemzeti Színház állt színpadra, Romano Nikolić rendező Vigyázz az ürességre című saját darabjával: „Elkezdtünk dolgozni egy metróállomáson, ahol az emberek találkoznak, de nem ismerik egymást. Nem tudjuk, hogy ki mit cipel magán, nem ismerjük a bánatait, nem ismerjük a csalódásait vagy az örömeit, és valójában azon dolgoztunk, hogy összerakjunk különböző történeteket, amelyek valódiak, igaziak, igazából megtörténtek valahol a világban, és megpróbáltuk ezeket átültetni egy metróállomásra.”

Előítéletek, elvárások. Ezek ellen lázad a darab. Valójában nem tudunk semmit – ez a tanulsága.

A szervezők rendkívül elégedettek az idei fesztivállal. Minden előadás telt ház előtt zajlott.

Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Emlékeztetem magamat is, meg a kedves nézőt is, hogy jövőre ez a fesztivál az európai kulturális főváros, programjának egyik központi eseménye. Tehát mi már igazából készülünk az ötödikre. Különböző kísérő rendezvényekkel megspékelt, valóban egy nagy-nagy fesztivál lesz.”

A fesztivált a KAL – Rock´N´Roma együttes fergeteges koncertje zárta.

Romano Nikolić
Synergy Fesztivál
Újvidék
Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.