Ugrás a tartalomra

Véget ért a Szép Szó tábor

2021.08.14
16:10
2021.08.14
17:12
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Szép Szó Tábor gálaműsorát a kishegyesi Kátai tanyán. Az idei rendezvényen 57 fiatal vett részt, akik beszéd- és előadástechnikákat, valamint a versmondás helyes módját tanulták.

A fiatal versmondók szebbnél szebb költemények szavalásával fogadták a vendégeket a gálaműsor előtti percekben is. Tóth Roland először volt a táborban, úgy gondolja mindenképp szeretne jönni jövőre is.

Tóth Roland, résztvevő: „Azt szeretem ebben a táborban, hogy sok barátot szerzek. Most vagyok itt először. Van három barátom itt, akikkel nagyon jóban vagyok. Ők voltak a szobatársaim. Jövőre is tervezek jönni.”
 

A heti programban voltak csoportos foglalkozások, egyéni és közös verselés is. Góli Zsuzsanna nagyon örült, hogy új barátokat szerezhetett és hogy fejleszteni tudta eddigi tudását a versekkel kapcsolatban: „Elsősorban a barátokat. Mindenki, aki itt van. Új barátokat és élményt szerezhettem. Azért is szeretek itt lenni, hogy verseket tanuljak és fejlesszem ezzel magam.”

Az 57 különböző korosztályú versmondót több helyről érkező művészek és beszédtanárok tanították a helyes előadás technikákra.

Hajvert Ákos, elnök, Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete: „Az idei tábort úgy határoztuk meg, hogy annak ellenére, hogy a tábor végén mindig produkciók születnek, ne legyen különösebben produkció orientált, hiszen nem tudjuk, hogy a következő időszakban mennyi lehetőségünk lesz bemutatni ezeket az előadásokat. Inkább az egyéni fejlődésre és az önmagukhoz képest lépésekre tettük a hangsúlyt. Ennek ellenére azt gondolom, hogy kiváló kis előadások születtek, amelyeket a gála utolsó napján megtekinthet a közönség.”
 

A gálaműsorban a gyereket előadták egyéni és csoportos produkcióikat is, valamint a szervezők díjakat osztottak ki a legjobb versmondóknak.

Szép Szó Tábor
Kishegyes
Kátai-tanya

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.