Ugrás a tartalomra

Véget ért a Tavaszi Vadvirág Fesztivál

2018.05.06
11:17
2018.05.06
17:19
Forrás
Pannon RTV
Koncertekkel és gazdag programkínálattal várták a látogatókat szombaton az adai 16. Tavaszi Vadvirág Fesztivál második napján. A kétnapos rendezvényt gálaműsor zárta.

Gyerekkoncerttel indította a rendezvény szombati napját a Juhász Zenekar. Igazi mulatságot varázsoltak a Vadvirág székházába.

A gyerekkoncertek egyben ismeretterjesztő előadások is - mondta Juhász Gábor. A zenekar vezetője lényegesnek tartja, hogy a fellépések alkalmával a dalok mellett bemutassák a népi hangszereket is a gyerekeknek.

Juhász Gábor, vezető, Juhász Zenekar: „Fontos az, hogy ők megtudják, hogy amire táncolnak, a népzenére, a néptánc próbák, vagy a néptánc fellépések alatt, hogy azok honnan jönnek, hogy mi az eredeti funkciójuk. Ezt játékosan, érdekesen kell nekik bemutatni, hiszen úgy lehet őket megfogni. ”

A debreceni Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes visszatérő vendége a fesztiválnak.

Bíró Eszter, táncos, Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes, Debrecen: „Volt ez a táncház, az nekem nagyon nagy élmény volt. Az adaiak nagyon felszabadultak, nagyon sokat énekelnek. A kirándulás is nagyon jó volt a tóra, és útközben is sok éneket hallottunk, amit még nem ismertem eddig.”

Az eddigi egynapos rendezvény idén kétnaposra bővült.

Varga Lívia, szervező, Vadvirág Hagyományápoló Kör, Ada: „A szerencsés véletlen is úgy hozta, hogy a Hagyományok Háza meghirdette a Táncház napját erre a május 5-ére, és így egybeesett a mi rendezvényünk is, és így csatlakoztunk a Hagyományok Háza által meghirdetett táncház naphoz is.”

A fesztiválon egyebek mellett kézműves foglalkozásokat tartottak. A kétnapos eseményt pedig egy gálaműsor zárta.

Ada
Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Juhász zenekar

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.