Ugrás a tartalomra

Véget ért a Vajdasági Hivatásos Színházak 71. Fesztiválja

2022.04.11
16:04
2022.04.11
19:56
Forrás
Pannon RTV
A. P. Csehov – Góli Kornélia: Három nővér című drámája volt a legjobb előadás a Vajdasági Hivatásos Színházak 71. Fesztiválján.

Góli Kornélia Csehov művéből készült Három nővér című drámája volt a legjobb előadás a Vajdasági Hivatásos Színházak 71. Fesztiválján, amelyet a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház mutatott be, Puskás Zoltán rendezésében. A nagybecskereki Toša Jovanović Népszínházban tartották díjkiosztót. A legjobb gyermekelőadást a becskereki Toša Jovanović Népszínház bábtársulata mutatta be. A rendezői díjat Milan Nešković kapta a Szabadkai Népszínház Kus petlić című darabjáért. Négy színészi díjat ítéltek oda amelyeket Minja Petković, Dimitrije Dinić, Igor Greks és Kristina Savkov kapta.

A díszletekért Marija Kalabić, a kosztümökért pedig Bilja Grguš részesült elismerésben. Különdíjban részesült a Kosztolányi Dezső Színház, Urbán András rendező és Vera Hrcan Ostojić színész. Az Ivan Mirkov-Vlačić különdíjat Puskás Zoltán rendező kapta, a fiatal színészek közül pedig elismerésben részesült Bojana Milovanović és Sonja Isailović. A Három nővér zenéjéért Erős Ervin és Klemm Dávid részesültek elismerésben.

Tóth Irén, zsűritag, színész, rendező: „Az egyik előadás jobb volt, mint a másik. Úgyhogy teljesen, egy olyan föllendülés és egy olyan jó érzés, hogy szerintem ezek a nehéz percek, nehéz évek, amiken keresztül mentünk, a művészetre egy olyan nyomot hagyott, hogy a művészek talán erővel és még nagyobb akarattal akartak fölemelkedni és megmutatni, hogy igenis a művészet minden át tud élni. Gyönyörű előadásokat néztünk. Jó előadásokat néztünk. Boldog vagyok, hogy ilyen sok fiatal színészünk és nem csak fiatal, érett színészünk van. Egy olyan jó gárda, minden színházban, aki mindig, mindenütt megállja a helyét.”

vajdasági hivatásos színházak fesztiválja
Nagybecskerek

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.