Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Végigdolgozta a nyarat a Talentum csapata

2019.09.04
21:54
2019.09.05
16:01
Forrás
Pannon RTV
Nemrég Kazahsztánból érkeztek haza egy nemzetközi fesztiválról. Most szombaton pedig a Sötétben látó tündér című táncprodukcióval debütálnak a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Számos elismeréssel érkezett haza a második kazahsztáni nemzetközi fesztiválról a Talentum Egyesület.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Most Bagossy László A sötétben látó tündér című mesebeszédként meghatározott írását állítják színpadra. Brezovszki Tamara, elnök, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület: „A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület elsődleges célján túl, hogy a magyar folklórt tanítsa és megismertesse a gyerekekkel, arra törekszik, hogy a gyerekekkel, az ifjúsággal az előadó művészet egyéb ágait is átadja nekik, a színjátszást is.”

Az előadás a folklór, a hagyományőrzés és a színház irányából gyúr össze egy produkciót. Korhatár nélküli családi produkció született. Kálló Béla, rendező:  „Ez számomra egy borzasztó nagy kihívás volt, eddig már ilyen, vagy olyan módon beemeltem már a munkáimba a táncot, de hogy ennyire szerves része és alkotóeleme legyen az előadásnak, ez most fordul elő először. Ráadásul autentikus módon, Semmit nem ferdítettünk, semmit nem színpadiasítottunk, tehát a formavilága egyértelműen autentikus.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Szloboda Budanov Márta végigmeséli az előadást, azt mondta, ez a mese egyetemes értékeket közvetít: „Ez a mese, mint egy gyöngyszemet, az emberi lélek mély kérdéseinek a válaszát adja át a közönségnek és nekünk is, akik ebben dolgozunk és úgy gondolom, hogy egy színháznak a legfontosabb feladata, hogy értékeket adjon át.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A szombati bemutatón Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban a mese díszletét és hangulatát Kovács Viola és Szakács Tamás táncolja el. Őket hegedűn és brácsán Brezovszki Gergő és Varga Róbert kíséri majd.

Talentum
Kazahsztán

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.