Ugrás a tartalomra

Végső búcsút vettek Kartag Nándortól

2018.10.08
17:02
2018.10.08
17:21
Forrás
Pannon RTV
Szerettei, barátai és munkatársai vettek ma végső búcsút Kartag Nándortól. A Vajdasági RTV magyar szerkesztősége délben, az újvidéki M-Stúdióban emlékezett meg az újságíróról.

Kartag Nándor életének utolsó periódusában is aktívan részt vett a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének munkásságában. Szívén viselte a fiatal újságírók sorsát, folyamatosan tanácsokkal látta el, tanította őket.

Márton Attila, a Vajdasági RTV kettes csatornájának főszerkesztője: „Rengeteg műsor megindítása, rengeteg műsor fűződik a nevéhez, közvetítések. De ma, amikor a tévében találkoztam más szerkesztőségekből való emberekkel, mindenki azt mondta, hogy jó ember volt.”

Az elhunyt vajdasági újságíró a terepen és a vágószobában is egy életen át alapos munkát végzett - mondják a kollégák.

Mirnics Gyula, szerkesztő-újságíró, Vajdasági RTV: „Kartaggal mindannyian elveszítettünk valakit. Egy barátot, egy szelíd, megértő főnököt, egy szerény alkotóembert. Ő lehetett volna a legjobb műfajismeret, vagy stilisztika tanár. Megírhatta volna a szocializmus kultúrájának legjobb monográfiáját. De sajnos, az ügyelet véget ért.”

Kartag Nándor mindig ügyelt arra, hogy értéket közvetítsen a munkájával és ne csak a nézőket, hanem a teljes magyar közösséget szolgálja - mondta Szakács Áron, a Vajdasági RTV magyar nyelvű műsorainak felelős szerkesztője.

Szakács Áron, magyar nyelvű műsorok felelős szerkesztője, Vajdasági RTV: „ Most már elmondhatjuk, hogy ez maradéktalanul sikerült neki, és tényleg a vajdasági magyar televíziózás atyja volt. Atyai gondoskodással követte nemcsak szerkesztőségünk, hanem minden vajdasági magyar médium munkáját is.”

Kartag Nándor 1948-ban született Óbecsén, Újvidéken szerzett egyetemi diplomát. Írt a Képes Ifjúságnak, bemondó volt az Újvidéki Rádióban, majd a televíziónál folytatta pályáját. Nyugdíjazását követően is a Vajdasági RTV munkatársa volt.

Kartag Nándor
megemlékezés
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.