Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Végső búcsút vettek Kartag Nándortól

2018-10-08
17:02
2018-10-08
17:21
Forrás
Pannon RTV
Szerettei, barátai és munkatársai vettek ma végső búcsút Kartag Nándortól. A Vajdasági RTV magyar szerkesztősége délben, az újvidéki M-Stúdióban emlékezett meg az újságíróról.

Kartag Nándor életének utolsó periódusában is aktívan részt vett a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének munkásságában. Szívén viselte a fiatal újságírók sorsát, folyamatosan tanácsokkal látta el, tanította őket.

Márton Attila, a Vajdasági RTV kettes csatornájának főszerkesztője: „Rengeteg műsor megindítása, rengeteg műsor fűződik a nevéhez, közvetítések. De ma, amikor a tévében találkoztam más szerkesztőségekből való emberekkel, mindenki azt mondta, hogy jó ember volt.”

Az elhunyt vajdasági újságíró a terepen és a vágószobában is egy életen át alapos munkát végzett - mondják a kollégák.

Mirnics Gyula, szerkesztő-újságíró, Vajdasági RTV: „Kartaggal mindannyian elveszítettünk valakit. Egy barátot, egy szelíd, megértő főnököt, egy szerény alkotóembert. Ő lehetett volna a legjobb műfajismeret, vagy stilisztika tanár. Megírhatta volna a szocializmus kultúrájának legjobb monográfiáját. De sajnos, az ügyelet véget ért.”

Kartag Nándor mindig ügyelt arra, hogy értéket közvetítsen a munkájával és ne csak a nézőket, hanem a teljes magyar közösséget szolgálja - mondta Szakács Áron, a Vajdasági RTV magyar nyelvű műsorainak felelős szerkesztője.

Szakács Áron, magyar nyelvű műsorok felelős szerkesztője, Vajdasági RTV: „ Most már elmondhatjuk, hogy ez maradéktalanul sikerült neki, és tényleg a vajdasági magyar televíziózás atyja volt. Atyai gondoskodással követte nemcsak szerkesztőségünk, hanem minden vajdasági magyar médium munkáját is.”

Kartag Nándor 1948-ban született Óbecsén, Újvidéken szerzett egyetemi diplomát. Írt a Képes Ifjúságnak, bemondó volt az Újvidéki Rádióban, majd a televíziónál folytatta pályáját. Nyugdíjazását követően is a Vajdasági RTV munkatársa volt.

Kartag Nándor
megemlékezés
Újvidék

Most

09:44, Frissítve: 09:50

Sűrű köd nehezíti a közlekedést

Jeges utakra és ködre lehet számítani a szerbiai utakon, főként Vajdaságban és Belgrád környékén. A Szerb Autó-Motoros Szövetség fokozott óvatosságra inti a gépjárművezetőket.
08:50

Ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

Kozák Danutát választották ismét az év legjobb magyar női gyorsasági kajakosának. Kopasz Bálint pedig az év férfi kajakosa lett - hirdette ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.
08:46

Lemondott a belga miniszterelnök

Charles Michel belga miniszterelnök kedd este bejelentette lemondását. A belga kormány kisebbségbe szorult, mert a flamand nacionalista párt kilépett a koalícióból az ENSZ migrációs csomagja miatt.

Népszerű