Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Végső búcsút vettek Kartag Nándortól

2018-10-08
17:02
2018-10-08
17:21
Forrás
Pannon RTV
Szerettei, barátai és munkatársai vettek ma végső búcsút Kartag Nándortól. A Vajdasági RTV magyar szerkesztősége délben, az újvidéki M-Stúdióban emlékezett meg az újságíróról.

Kartag Nándor életének utolsó periódusában is aktívan részt vett a Vajdasági RTV magyar szerkesztőségének munkásságában. Szívén viselte a fiatal újságírók sorsát, folyamatosan tanácsokkal látta el, tanította őket.

Márton Attila, a Vajdasági RTV kettes csatornájának főszerkesztője: „Rengeteg műsor megindítása, rengeteg műsor fűződik a nevéhez, közvetítések. De ma, amikor a tévében találkoztam más szerkesztőségekből való emberekkel, mindenki azt mondta, hogy jó ember volt.”

Az elhunyt vajdasági újságíró a terepen és a vágószobában is egy életen át alapos munkát végzett - mondják a kollégák.

Mirnics Gyula, szerkesztő-újságíró, Vajdasági RTV: „Kartaggal mindannyian elveszítettünk valakit. Egy barátot, egy szelíd, megértő főnököt, egy szerény alkotóembert. Ő lehetett volna a legjobb műfajismeret, vagy stilisztika tanár. Megírhatta volna a szocializmus kultúrájának legjobb monográfiáját. De sajnos, az ügyelet véget ért.”

Kartag Nándor mindig ügyelt arra, hogy értéket közvetítsen a munkájával és ne csak a nézőket, hanem a teljes magyar közösséget szolgálja - mondta Szakács Áron, a Vajdasági RTV magyar nyelvű műsorainak felelős szerkesztője.

Szakács Áron, magyar nyelvű műsorok felelős szerkesztője, Vajdasági RTV: „ Most már elmondhatjuk, hogy ez maradéktalanul sikerült neki, és tényleg a vajdasági magyar televíziózás atyja volt. Atyai gondoskodással követte nemcsak szerkesztőségünk, hanem minden vajdasági magyar médium munkáját is.”

Kartag Nándor 1948-ban született Óbecsén, Újvidéken szerzett egyetemi diplomát. Írt a Képes Ifjúságnak, bemondó volt az Újvidéki Rádióban, majd a televíziónál folytatta pályáját. Nyugdíjazását követően is a Vajdasági RTV munkatársa volt.

Kartag Nándor
megemlékezés
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:49, Frissítve: 21:08

Gloria Victis – 1956

200 vajdasági fiatal vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis – 1956 elnevezésű rendezvénysorozatában.
19:38, Frissítve: 21:49

10 éves a Szerb Haladó Párt

10 éves fennállását ünnepelte ma a Szerb Haladó Párt. A kraljevói sportcsarnokban megtartott eseményre az SZHP elnöke, Aleksandar Vučić Tomislav Nikolićtyal, a párt korábbi elnökével érkezett.

Népszerű

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Drogfogás Zentán

13 kilogramm marihuánát és egyéb kábítószert koboztak el Zentán a rendőrök.