Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Végső búcsút vettek Sára Sándortól

2019-10-11
17:17
Forrás
MTI
Számos tisztelője, pályatársa jelenlétében vettek végső búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjától Budapesten.

Sára Sándor különös idők különös gyermeke volt, szilárd lélekkel dacolt a sorssal, ha kellett, és alkotott, ha lehetett - méltatta az életének 86. évében elhunyt rendezőt a magyar emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós hangsúlyozta: Sára Sándor robusztus, de érzékenyen finom művészete az egyetemes filmművészet ékszere, mérce és iránymutató. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint Sára Sándor operatőrként és rendezőként jegyzett filmjeivel beírta magát a magyar és az egyetemes filmtörténet halhatatlanjai közé. Dokumentumfilmjeivel iskolát teremtett abban a korban, amikor már téma- és szereplőválasztása is bátorságot kívánt, későbbi nagy műve pedig a Duna Televízió volt - emlékezett Dobos Menyhért.

Sára Sándor
Budapest
temetés
Dobos Menyhért
Kásler Miklós

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.