Ugrás a tartalomra

Vendégelőadások és Pataki-gála a szabadkai Népszínházban

2019.10.22
12:36
2019.10.22
16:26
Forrás
Pannon RTV
Barát Katalin Anyáskodók drámája és Rókus Zoltán Tyúklétra avagy mi csorog a nyakunkba alkotása nyerte az idei drámapályázatot, amelyet a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata hirdetett meg.

A Délvidéki Magyar Színjátszás Napja programsorozat október 25-én veszi kezdetét, és gálaműsorral, valamint a Pataki-gyűrű díj kiosztásával ér véget október 29-én. A házigazda Szabadkai Népszínház művészei mellett fellépnek az Újvidéki Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei is.

Az előadások közül amatőr színjátszóktól az Indul a bakterház című előadást is láthatják a szórakozni vágyók. Az előadás sorozat október 25-étől október 29-éig tart.
Körmöci Petronella, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának művészeti vezetője elmondta, hogy a programsorozat gáláján kiosztják a Pataki-gyűrű díjat: „Ezt a legrangosabb vajdasági magyar színészi díj átadására szánjuk ezt a gálaestet, az öt művész akik fel lettek terjesztve erre a díjra, Mezei Kinga színésznő, rendező terjesztette fel.”

A Szabadkai Népszínház idén is meghirdette a drámaíró pályázatát. A zsűrinek 11 alkotásból kellett, hogy kiválassza a legjobbakat. Brestyánszki Boros Rozi, a dramaturg elmondta, hogy egyre népszerűbb a drámaírás Vajdaságban: „Tizenhatodik alkalommal hirdettünk drámapályázatot, és tizenhatodik alkalommal szervezzük meg a Kortárs Vajdasági Szerzők Felolvasószínházát. Ez a tizenhét pályázati év alatt csak két évben volt, hogy az ideinél több alkotás érkezett be. Tehát nagyon nagy sikernek tekintem.”

Barát Katalin Anyáskodók drámája és Rókus Zoltán Tyúklétra avagy mi csorog a nyakunkba alkotása nyerte az idei pályázatot. A művek kortárs alkotások, amelyek az eddigi tapasztalatok alapján egyre kedveltebbek a közönség körében.

népszínház
Pataky-gyűrű
vendégelőadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.