Ugrás a tartalomra
Pillanatkép az előadásból
East West Center

Vendégjáték volt az Újvidéki Színházban

2018-02-13
13:24
2018-02-13
16:21
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Otelotvorenje és a szarajevói East West Center színtársulat közös produkciójával mutatkozott be hétfő este az Újvidéki Színházban. A visszautasíthatatlan ajánlat című darabot játszották.

A társulatot az Újvidéki Színművészeti Akadémiáról kikerült szerb színészek képezik. Az Újvidéki Színház évek óta lehetőséget nyújt más társulatoknak is, hogy náluk is bemutatkozzanak. Az Otelotvorenje és az East West Center színtársulat vendégjátéka az Újvidéki Színművészeti Akadémiával kialakított jó együttműködésnek köszönhetően valósult meg.

Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Kiváló fiatal művészek alakításairól van szó. És nem utolsó sorban Haris Pašović professzor egyfelől pedagógiai munkáját, másfelől pedig rendezői munkáját láthatja a kedves közönség.”

A visszautasíthatatlan ajánlat című darab egyebek között a patriotizmus és a xenofóbia negatív vonásait elemzi. A történetben az elmúlt években kialakult migránshelyzet is helyet kap. A színészek a rendezési munkafolyamatban is aktívan közreműködtek.

Mina Pavlica, színész: „Úgy gondolom, ez egy nagyon nehéz előadás. Minden alkalommal szeretem, amikor befejeződik. Viccelek, szeretem addig is, amíg tart. Számomra ez egy gyönyörű tapasztalat és remélem, hogy a közönség is így gondolja. Remélem, sokan megnézik, mivel szerintem aktuális és modern is ezekben az időkben.”

Az előadást legközelebb Szarajevóban mutatja be a társulat március elején.

Újvidéki Színház

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.