Ugrás a tartalomra
Pillanatkép az előadásból
East West Center

Vendégjáték volt az Újvidéki Színházban

2018-02-13
13:24
2018-02-13
16:21
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Otelotvorenje és a szarajevói East West Center színtársulat közös produkciójával mutatkozott be hétfő este az Újvidéki Színházban. A visszautasíthatatlan ajánlat című darabot játszották.

A társulatot az Újvidéki Színművészeti Akadémiáról kikerült szerb színészek képezik. Az Újvidéki Színház évek óta lehetőséget nyújt más társulatoknak is, hogy náluk is bemutatkozzanak. Az Otelotvorenje és az East West Center színtársulat vendégjátéka az Újvidéki Színművészeti Akadémiával kialakított jó együttműködésnek köszönhetően valósult meg.

Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Kiváló fiatal művészek alakításairól van szó. És nem utolsó sorban Haris Pašović professzor egyfelől pedagógiai munkáját, másfelől pedig rendezői munkáját láthatja a kedves közönség.”

A visszautasíthatatlan ajánlat című darab egyebek között a patriotizmus és a xenofóbia negatív vonásait elemzi. A történetben az elmúlt években kialakult migránshelyzet is helyet kap. A színészek a rendezési munkafolyamatban is aktívan közreműködtek.

Mina Pavlica, színész: „Úgy gondolom, ez egy nagyon nehéz előadás. Minden alkalommal szeretem, amikor befejeződik. Viccelek, szeretem addig is, amíg tart. Számomra ez egy gyönyörű tapasztalat és remélem, hogy a közönség is így gondolja. Remélem, sokan megnézik, mivel szerintem aktuális és modern is ezekben az időkben.”

Az előadást legközelebb Szarajevóban mutatja be a társulat március elején.

Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.