Ugrás a tartalomra

Vendégjáték volt az Újvidéki Színházban

2018.02.13
13:24
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Otelotvorenje és a szarajevói East West Center színtársulat közös produkciójával mutatkozott be hétfő este az Újvidéki Színházban. A visszautasíthatatlan ajánlat című darabot játszották.

A társulatot az Újvidéki Színművészeti Akadémiáról kikerült szerb színészek képezik. Az Újvidéki Színház évek óta lehetőséget nyújt más társulatoknak is, hogy náluk is bemutatkozzanak. Az Otelotvorenje és az East West Center színtársulat vendégjátéka az Újvidéki Színművészeti Akadémiával kialakított jó együttműködésnek köszönhetően valósult meg.

Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Kiváló fiatal művészek alakításairól van szó. És nem utolsó sorban Haris Pašović professzor egyfelől pedagógiai munkáját, másfelől pedig rendezői munkáját láthatja a kedves közönség.”

A visszautasíthatatlan ajánlat című darab egyebek között a patriotizmus és a xenofóbia negatív vonásait elemzi. A történetben az elmúlt években kialakult migránshelyzet is helyet kap. A színészek a rendezési munkafolyamatban is aktívan közreműködtek.

Mina Pavlica, színész: „Úgy gondolom, ez egy nagyon nehéz előadás. Minden alkalommal szeretem, amikor befejeződik. Viccelek, szeretem addig is, amíg tart. Számomra ez egy gyönyörű tapasztalat és remélem, hogy a közönség is így gondolja. Remélem, sokan megnézik, mivel szerintem aktuális és modern is ezekben az időkben.”

Az előadást legközelebb Szarajevóban mutatja be a társulat március elején.

Újvidéki Színház

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.