Ugrás a tartalomra

Vendégségben színházaink

2024.02.09
07:53
2024.02.09
16:08
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági színházaké a főszerep a VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozatának februári eseményein. A Vendégségben színházaink című beszélgetéssorozat csütörtöki vendége Urbán András, az Újvidéki Színház igazgatója volt.

Az intézmény tavaly ünnepelte alapításának 50. jubileumát - abban az évben, amikor igazgatóváltás is történt -, viszont ténylegesen idén emlékeztek meg róla, hiszen az első bemutató 1974. január 27-én volt, Vajda Tibor rendezésében. 50 évvel később a Történt egyszer Újvidéken című produkciót mutatták be, amelyet az intézmény igazgatója Urbán András írt és rendezett.

A csütörtöki est moderátora dr. Góli Kornélia, dramaturg, egyetemi tanár volt, aki a színházigazgatót jövőbeli terveiről is kérdezte.

Urbán András, rendező, az Újvidéki Színház igazgatója: „Most megyünk tovább az új előadással, illetve a régiekkel. A napokban kezdődnek, egy héten belül Tomi Janežič, szlovén rendező próbái, az 1981 című produkcióra. Ennek a bemutatója ősszel lesz, illetve Miloš Lulić is májusba kezdi a Fedo miért járkálsz itt meztelenül című komédiájának a próbáit.”

VM4K
Vendégségben színházaink
Urbán András
Újvidéki Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű