Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Verebes István Voltak című kötetét mutatták be Zentán

2022.10.08
19:30
2022.10.09
16:35
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Verebes István Voltak című kötetét, amely az emlékezés témáját boncolgatja 62 színházi személyt megidézve.

Közöttük van a miskolci epizodistától kezdve egész Törőcsik Mariig mindenki. A kötetben a kapcsolat lényegét vesézi a színházi élet viszonylatában.

A szerzővel dr. Káich Katalin nyugalmazott egyetemi tanár, művelődéstörténész beszélgetett.

Verebes István, Jászai Mari-díjas színész: „Vannak benne színesebb történetek, amelyek jellemzőek az adott színésznek a karakterére, ilyen pl. a Latinovitsról írottak, akivel nem dolgoztam együtt, de némileg – ha nem is barátom volt – de nagyon sok történetem van vele. Vagy a Gábor Miklóssal, akivel ötször találkoztam az életben, de az az öt találkozás az egy ilyen határpont volt mindig. Tehát itt impulzusokról is szó van. Hátha valaki sztorikat vár, azt kevesebbet írtam, de olyan jellemrajzokat és karakterrajzokat, amelyből meg lehet ismerni egy színészt. Vagy ha valaki szerette a Garas Dezsőt vagy a Haumannról nem írtam, mert még élt akkor, de itt színészszeretet, akkor szívesen fogja olvasni.”

Verebes István
könyvbemutató
Zenta

Most

13:44

0112 - Könyvbemutató Budapesten

Rendhagyó könyvbemutatót tartottak Budapesten. Jovana Večić 0112 címet viselő gyűjteménye 34 verset tartalmaz, magyar és szerb nyelven íródott. A könyvbemutatóhoz egy kiállítás is társult, ahol Nada Kraus műveit tekinthették meg az érdeklődők.

Népszerű