Ugrás a tartalomra

Verebes István Voltak című kötetét mutatták be Zentán

2022.10.08
19:30
2022.10.09
16:35
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Verebes István Voltak című kötetét, amely az emlékezés témáját boncolgatja 62 színházi személyt megidézve.

Közöttük van a miskolci epizodistától kezdve egész Törőcsik Mariig mindenki. A kötetben a kapcsolat lényegét vesézi a színházi élet viszonylatában.

A szerzővel dr. Káich Katalin nyugalmazott egyetemi tanár, művelődéstörténész beszélgetett.

Verebes István, Jászai Mari-díjas színész: „Vannak benne színesebb történetek, amelyek jellemzőek az adott színésznek a karakterére, ilyen pl. a Latinovitsról írottak, akivel nem dolgoztam együtt, de némileg – ha nem is barátom volt – de nagyon sok történetem van vele. Vagy a Gábor Miklóssal, akivel ötször találkoztam az életben, de az az öt találkozás az egy ilyen határpont volt mindig. Tehát itt impulzusokról is szó van. Hátha valaki sztorikat vár, azt kevesebbet írtam, de olyan jellemrajzokat és karakterrajzokat, amelyből meg lehet ismerni egy színészt. Vagy ha valaki szerette a Garas Dezsőt vagy a Haumannról nem írtam, mert még élt akkor, de itt színészszeretet, akkor szívesen fogja olvasni.”

Verebes István
könyvbemutató
Zenta

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.