Ugrás a tartalomra

Vers- és prózamondó találkozót tartottak Csókán

2017.10.21
14:08
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
60 általános- és középiskolás jelentkezett a harmadik alkalommal megrendezett Cs. Simon István vers- és prózamondó találkozóra.

A versenynek a csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület székháza adott otthont.

Idén leginkább alsósok érkeztek a versenyre. Begovity Dávid Kosztolányi Dezső Csacsi rímek című versét mondta el. „Szerintem nagyon viccesen tudom mondani az ilyen tréfás meséket, és nekem ez tetszik.”

Az idősebb versenyzők elmondták, azt szeretik a legjobban, hogy a versmondáson keresztül megmutathatják az érzelmeiket. Dupák Fanni, versenyző, Csóka: „Mindig azt a verset választom, mondom, és mindig igyekszek olyat szavalni, ami én vagyok. Tehát ami belőlem jön, amihez fel tudom használni magam. Ha csak azért mondok el egy verset, mert ezt kell mondani, akkor az nem én vagyok.”

Az idei különösen fontos év volt a szervezők számára, hiszen Cs. Simon István újságíró, költő, író születésének 75. és halálának 10. évfordulójára emlékeztek. Tóth Lívia, újságíró: „Az idén több megemlékezés is volt, nem csak ez a versmondó verseny. Külön örülünk annak, hogy ekkora zsongás van a művelődési egyesületben, ugyanis 60 jelentkező volt a versenyre. Egészen Temerintől kezdve Szabadka, Zenta, Hajdújárás, Csóka, de Magyarkanizsa is képviseltette magát. A kicsiktől a középiskolásokig minden korosztály jelen volt.”

Idén már harmadik alkalommal szervezték meg Cs. Simon István vers- és prózamondó találkozót. A szervezők így szeretnék a vajdasági újságíró és költő munkáit továbbadni és megőrizni.

versmondás
prózamondás
Csóka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.