Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Versek sokasága hangzott el a magyar költészet napja tiszteletére

2019.04.08
19:38
2019.04.08
21:43
Forrás
Pannon RTV
A magyar költészet napja tiszteletére jelentek meg a verskovácsok és a versmondók a Magyar Médiaház kiállítótermében Szabadkán. Szavalatok, költemények sokasága hangzott el.

Az Életjel-Csáth Géza Művészetbaráti Kör évtizedek óta megszervezi az eseményt, rímkovácsok azonban csak most először vettek részt az eseményen. Bemutatták saját költeményeiket, a versmondók pedig kedvenc verseiket szavalhatták el korlátozások nélkül. Ugyanezen a napon a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában versfolyamot szervezett a kör, az ünnepi műsort pedig április 29-én tartják majd a Városi Könyvtár emeleti olvasótermében.

Horváth Emma, a Csáth Géza Művészetbaráti Kör vezetője: „Ilyen alkalmakkor nincs terror, hanem mindenki azt mond, amit akar. Most ebbe belevegyítettük azt is, amit írnak. Vannak olyan versmondók, akik írnak verset. Például Fülei Erzsi is ír verset, és nem is rosszul, úgyhogy én azt láttam, hogy az emberek nagyon élvezik hallgatni.”

költészet napja
költemény
szavalat
versmondó
Szabadka
Horváth Emma

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.