Ugrás a tartalomra

Versek sokasága hangzott el a magyar költészet napja tiszteletére

2019.04.08
19:38
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A magyar költészet napja tiszteletére jelentek meg a verskovácsok és a versmondók a Magyar Médiaház kiállítótermében Szabadkán. Szavalatok, költemények sokasága hangzott el.

Az Életjel-Csáth Géza Művészetbaráti Kör évtizedek óta megszervezi az eseményt, rímkovácsok azonban csak most először vettek részt az eseményen. Bemutatták saját költeményeiket, a versmondók pedig kedvenc verseiket szavalhatták el korlátozások nélkül. Ugyanezen a napon a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában versfolyamot szervezett a kör, az ünnepi műsort pedig április 29-én tartják majd a Városi Könyvtár emeleti olvasótermében.

Horváth Emma, a Csáth Géza Művészetbaráti Kör vezetője: „Ilyen alkalmakkor nincs terror, hanem mindenki azt mond, amit akar. Most ebbe belevegyítettük azt is, amit írnak. Vannak olyan versmondók, akik írnak verset. Például Fülei Erzsi is ír verset, és nem is rosszul, úgyhogy én azt láttam, hogy az emberek nagyon élvezik hallgatni.”

költészet napja
költemény
szavalat
versmondó
Szabadka
Horváth Emma

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.