Ugrás a tartalomra

Verselő Kárpát-medence

2020.04.19
21:10
2020.04.20
18:12
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú jelentkező vett részt a Verselő Kárpát-medence online szavalóversenyen.

Jelentkezési időszaka április 11-én, a magyar költészet napján lezárult. A kezdeményezés célja az volt, hogy összhangban a nemzeti összetartozás éve és a 2020 az erős magyar közösségek célkitűzéseivel, a jelenlegi járványhelyzetben is lehetőséget teremtsenek a határon túli magyarság számára az identitás- és kapcsolaterősítésre, a magyarság megélésére és az egymás közötti szálak szorosabbra fűzésére. Összesen 464 pályázat érkezett. A pályamunkák elbírálását szakmai zsűri végzi, amelynek tagjai az anyaországban és külföldön egyaránt elismert művészek - mondta el a Pannon Presszónak Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság kapcsolattartási főosztályvezetője. 

Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárságának kapcsolattartási főosztályvezetője: „Három korosztály számára hirdetődött meg a vetélkedés, az 5 és 8 éves korosztály számára, a 9 és 13 éves korosztály számára, és a 14 és 18 év közöttiek számára. Ahogy az elnevezésében is szerepel, elsősorban a Kárpát-medencét célozta meg a verseny, de legnagyobb örömünkre és egy kis meglepetésünkre is, nem csak a Kárpát-medencéből jelentkeztek, hanem például Németországból is. De azt elmondhatjuk, hogy a versengők szép számmal kerültek ki Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről is nagyon sokan jelentkeztek és a többi szomszédos ország területéről is.”
 

Pirityiné Szabó Judit
szavalók
szavalóverseny

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.