Ugrás a tartalomra

A verset ünnepelték Újvidéken

2019.03.30
16:36
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Kisiskolások, felsősök és középiskolások ünnepelték a verset az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

Szavalóversenyt tartottak, és a kisebbek játékos foglalkozáson vehettek részt Szél Jankóval, a mesehőssel.

Azt mondják, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. A gyerekek mégis izgatottan várták, hányadikak lettek az idei Petőfi Sándor Versmondó Versenyen.

Gombár Réka, második helyezett, Temerin: „Csukás István: A nagy papucstolvaj című versét választottam. A testvérem is ezt szavalta, és ő ezzel nyert, azt hiszem második vagy harmadik helyezett lett, és nekem nagyon megtetszett és lassan-lassan megtanultam tőle.”

Tojzán Dániel, harmadik helyezett, Óbecse: „Lackfi János: Apám kakasát szavaltam, mert elsőben megtanultam Anyám tyúkját, és mivel nagyon hasonlított a két vers, gondoltam, hogy megtanulom ezt is, hátha ez jobban fog menni, és hát jobban ment.”

A zentai Lovas Jázmin Finy Petra Eszterlánc című versével nyerte el a zsűri tetszését. Első helyezést ért el a versenyen. „Azért választottam ezt, mert nekem való, meg nagyon tetszik, ahogy megírták ezt a verset.”

Az alsósok versenyét követően Szél Jankó és a kiscsalád invitálta játékra, énekre és szórakozásra a gyerekeket. A vajdasági mesehős élvezte a gyerekek társaságát, és legújabb barátját, Katicát is megismerhették a jelenlévők.

szavalóverseny
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű