Ugrás a tartalomra
Szavaló a színpadon
Pannon RTV

A verset ünnepelték Újvidéken

2019-03-30
16:36
2019-03-30
21:04
Forrás
Pannon RTV
Kisiskolások, felsősök és középiskolások ünnepelték a verset az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.
Kis szavaló

Szavalóversenyt tartottak, és a kisebbek játékos foglalkozáson vehettek részt Szél Jankóval, a mesehőssel.

Szél Jankó

Azt mondják, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. A gyerekek mégis izgatottan várták, hányadikak lettek az idei Petőfi Sándor Versmondó Versenyen.

Gombár Réka, második helyezett, Temerin: „Csukás István: A nagy papucstolvaj című versét választottam. A testvérem is ezt szavalta, és ő ezzel nyert, azt hiszem második vagy harmadik helyezett lett, és nekem nagyon megtetszett és lassan-lassan megtanultam tőle.”

Tojzán Dániel, harmadik helyezett, Óbecse: „Lackfi János: Apám kakasát szavaltam, mert elsőben megtanultam Anyám tyúkját, és mivel nagyon hasonlított a két vers, gondoltam, hogy megtanulom ezt is, hátha ez jobban fog menni, és hát jobban ment.”

Szavaló a színpadon

A zentai Lovas Jázmin Finy Petra Eszterlánc című versével nyerte el a zsűri tetszését. Első helyezést ért el a versenyen. „Azért választottam ezt, mert nekem való, meg nagyon tetszik, ahogy megírták ezt a verset.”

Toma Viktória és a Szél Jankó

Az alsósok versenyét követően Szél Jankó és a kiscsalád invitálta játékra, énekre és szórakozásra a gyerekeket. A vajdasági mesehős élvezte a gyerekek társaságát, és legújabb barátját, Katicát is megismerhették a jelenlévők.

szavalóverseny
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Újvidék

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.