Ugrás a tartalomra

Versmaraton a költészet napján

2022.04.07
12:46
Forrás
MTI
Tizenkét órán át verseket mondanak a költők. A már hagyományos budapesti rendezvénnyel József Attila születésnapjára emlékeznek, a fókuszban természetesen a költészet áll.

Április 11-én, hétfőn a költészet napján rendezik meg a Versmaratont, amelyen hatvanegy költő tizenkét órán át olvassa fel verseit Budapesten, a Márványteremben, a Pollack Mihály téren.

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvényét. A helyszínen kulturális újságírók kérdezik a költőket, és minden órában egy-egy, a békéről szóló, közvetlenül a Versmaratonra készült verset hallhatnak a vendégek és a nézők, akik online követik a programot a Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövetség Facebook-oldalán. A programra a belépés ingyenes.

A költészet napját Magyarországon 1964-től minden évben április 11-én, József Attila születésének napján ünneplik.

költészet napja
vers
versmaraton
Budapest
költészet
költő

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.