Ugrás a tartalomra

Versünnep Csókán

2019.06.01
19:47
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Versünnep Fesztivál diákseregszemléjének vajdasági elődöntőjét tartották szombaton Csókán. 43 versenyző jelentkezett, óvodások és iskolások is egyaránt.

A versenyre bármely magyar költőtől választhattak műveket. A szervezők kifejezetten örültek annak, hogy idén igen változatos versekkel érkeztek a gyerekek. A vajdasági elődöntő nyertesei a budapesti seregszemlén vehetnek majd részt.

A Versünnep Fesztivált Csókán harmadszor rendezték meg. A versenyt énekes műsorral kezdték.

A klasszikus költők versei mellett több kortárs művész költeménye is elhangzott. Szarka Kitti, versenyző, Zenta: „Elég sok éve szavalok, nagyon szeretek, nagyon tetszik az, mikor egy verset megtanulok és átérzem, ami benne van.”

Szabó Rebeka, versenyző, Topolya: „Most veszek részt először ezen a versenyen. A Petőfi Sándor Az apostolból mondok egy részletet. Nagyon szeretek szavalni, mivel azzal igazán ki tudom magamat fejezni.”

A zsűri tagjai az egyedi, eredeti előadásmódú fiatalokat keresik. Turi Bálint, zsűri, Budapest: „A Versünnep Alapítvány megbízásából járjuk az országot, Magyarországot és a határon túli magyarlakta településeket is. Igazából egy gyűjtő feladatot végzünk. A jövő héten, június nyolcadikán lesz a pesti Vigadóban egy nagy seregszemle, és erre keressük a tehetségeket.”

A budapesti seregszemle válogatásán kiválasztottak egyhetes táborban is részt vehetnek. Tóth Lívia, szervező: „Ez a három év alatt nagyjából egyforma volt a jelentkezők száma, tehát most az idén 43 jelentkező van. A korábbi években is olyan 40-50 között volt, tehát úgy gondolom, hogy ez nem változik, és nyilván az sem változik, hogy az alsós korosztály a legtömegesebb, a felsősök sajnos kevesebben vannak.

A versenyre vajdaság számos területéről érkeztek.

Csóka
Versünnep Fesztivál
elődöntő
Tóth Lívia

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű