Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Versünnep Csókán

2019.06.01
19:47
2019.06.01
20:02
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Versünnep Fesztivál diákseregszemléjének vajdasági elődöntőjét tartották szombaton Csókán. 43 versenyző jelentkezett, óvodások és iskolások is egyaránt.

A versenyre bármely magyar költőtől választhattak műveket. A szervezők kifejezetten örültek annak, hogy idén igen változatos versekkel érkeztek a gyerekek. A vajdasági elődöntő nyertesei a budapesti seregszemlén vehetnek majd részt.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Versünnep Fesztivált Csókán harmadszor rendezték meg. A versenyt énekes műsorral kezdték.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A klasszikus költők versei mellett több kortárs művész költeménye is elhangzott. Szarka Kitti, versenyző, Zenta: „Elég sok éve szavalok, nagyon szeretek, nagyon tetszik az, mikor egy verset megtanulok és átérzem, ami benne van.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szabó Rebeka, versenyző, Topolya: „Most veszek részt először ezen a versenyen. A Petőfi Sándor Az apostolból mondok egy részletet. Nagyon szeretek szavalni, mivel azzal igazán ki tudom magamat fejezni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zsűri tagjai az egyedi, eredeti előadásmódú fiatalokat keresik. Turi Bálint, zsűri, Budapest: „A Versünnep Alapítvány megbízásából járjuk az országot, Magyarországot és a határon túli magyarlakta településeket is. Igazából egy gyűjtő feladatot végzünk. A jövő héten, június nyolcadikán lesz a pesti Vigadóban egy nagy seregszemle, és erre keressük a tehetségeket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A budapesti seregszemle válogatásán kiválasztottak egyhetes táborban is részt vehetnek. Tóth Lívia, szervező: „Ez a három év alatt nagyjából egyforma volt a jelentkezők száma, tehát most az idén 43 jelentkező van. A korábbi években is olyan 40-50 között volt, tehát úgy gondolom, hogy ez nem változik, és nyilván az sem változik, hogy az alsós korosztály a legtömegesebb, a felsősök sajnos kevesebben vannak.

A versenyre vajdaság számos területéről érkeztek.

Csóka
Versünnep Fesztivál
elődöntő
Tóth Lívia

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.