Ugrás a tartalomra

A versvándor interaktív előadása Szent László és Radnóti Miklós életútjáról

2021.04.29
15:40
2021.04.30
07:59
Forrás
Pannon RTV
Az előadás játékos módon vonja be a gyerekeket egy lovagi tornába, de különböző ügyességi feladatok elé is állítja őket.

Szent László és Radnóti Miklós életútjáról tartott előadást Tóth Péter Lóránt versvándor a magyarkanizsai általános és középiskolás gyerekeknek.

Játékos irodalmi és történelemórán vehettek részt a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tanuló. Szent László és Radnóti Miklós élettörténetét ismerhették meg közelebbről. Bohata Bence, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Hát nekem mindegyik nagyon tetszett, különösen a játékok.”

Balázs Piri Kevin, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Hát az egész előadás tetszett, mi is beszéltünk, játszottunk. Ez sokkal jobb, mint egy átlagos óra.”

Tóth Péter Lóránt már nem először jár Magyarkanizsán, visszatérő vendég, kinek előadását mindig pozitívan fogadják és értékelik mint a gyerekek, mint a tanárok.

Bohata Zsuszanna, tanár, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Minden esetben szükség van, viszont most a járvány helyzetben különösen, hiszen nagyon kevés módunk adatik arra, hogy játékos formában tanítsuk a gyerekeket, interaktív formában. Illetve mindig időszűkében vagyunk, hiszen a rövidített órák nagyon kevés lehetőséget adnak arra, hogy a bő tananyag mellett interaktívan is foglalkozzunk a egy-egy témával.”

Tóth Péter Lóránt elmondta, Szent László a csodákra hívja fel a gyerekek figyelmét, míg Radnóti Miklós életútja mindenki számára egy megrendítő történet. „Úgy építettem fel az előadást, hogy részt vegyenek a gyerekek egy lovagi tornán, ügyességi feladatokat csináltunk, és hogy beszéljek, meséljek a csodákról, mert sajnos most olyan csodák nélküli világban élünk. Várjuk már, hogy visszakapjuk a régi életünket, és azt gondolom, hogy nagyon fontos, arról beszélni, amit most említettem a gyerekeknek, hogy a testünkre most nagyon oda kell figyelni, védeni kell, de azért a lélekről se feledkezzünk meg.”

Az előadás-sorozat a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésben és a Magyarkanizsai önkormányzat támogatásával valósult meg.

Szent László
Radnóti Miklós
versvándor
Tóth Péter Lóránt

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.