Ugrás a tartalomra

Vicces helyzetek a színpadon – garantált a felhőtlen szórakozás

2021.05.29
09:52
2021.05.29
17:17
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata bemutatta új darabját, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiáját.

A darab alapproblémája egy szerelmi háromszögön alapul a pályakezdő zeneszerző, a primadonna és egy idősebb színész között. Az előadást Mezei Kinga rendezte.

A kastélyba két drámaíró és egy ifjú zeneszerző érkezik, akik a primadonnának egy operettet hoztak. A primadonna és a zeneszerző jegyben állnak, azonban a kacér Annie az idősödő, ám híres színésszel, Almádyval is romantikus kapcsolatot ápol. Ralbovszki Csaba Almády karakterét személyesíti meg.

„Nem a karakterek kell, hogy viccesek legyenek, hanem a helyzet, szóval a helyzet adja a komikumot a közönségnek, és nem a figurák, és ezért volt nehéz.”

Budincsevity Krisztián új társulati tagként ebben az előadásban mutatkozott be. A titkár szerepét játssza.

„Ez a titkár egy ilyen ember, aki így látszatban nagyon szereti a művészetet, de sok fogalma nincs róla, meg nem biztos, hogy olyan sok színházat látott ő, csak ahogy elképzeli.”

Mezei Kinga első alkalommal rendezett a Szabadkai Népszínházban. Elmondta, a próbafolyamatot két hét csúszással kezdték, így kevesebb idő maradt próbálni, a csapat viszont nagyon keményen dolgozott, és nagyon jó hangulatban telt a munkafolyamat.

„Ezt egy zseniális darabnak tartom, és ez esetben tényleg semmi más nincs csak a szöveg, amire hagyatkozni lehet, ez számomra is egy nagyon nagy kihívás volt, arról nem is beszélve, hogy ez egy rettenetesen nehéz műfaj.”

A közönség az évad ötödik bemutatóját vastapssal fogadta. A Játék a kastélyban című előadást a szombati repríz után ősszel játsszák újra.

Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Játék a kastélyban
Ralbovszki Csaba
Budincsevity Krisztián
Mezei Kinga

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.