Ugrás a tartalomra

Vida Ognjenović mutatta be új regényét Óbecsén

2019.08.29
12:27
2019.08.29
16:17
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Vida Ognjenović író, rendező legújabb, Maksimum című regényét tegnap este Óbecsén, a Városi Színházban.

Az Archipelag kiadó gondozásában megjelent kötet főhőse egy hamisítással vádolt, közismert festő. A múlt század hetvenes, nyolcvanas éveiben játszódó regény több megközelítésből is megmutatja az ártatlan főhős ellen folytatott nyilvános hajsza körülményeit. A könyv az emberi sorsok bemutatásával a tekintélyuralmi rendszerek működésébe nyújt betekintést.

Vida Ognjenović, író, rendező: „Ez a könyv sajnos minden korban időszerű, mert azok az emberek, művészek, politikusok, polgárok, bírók, és mindazok, akik veszik a bátorságot, hogy a fősodrás ellen beszéljenek és rámutassanak a társadalomban, a művészetben vagy a társadalmi berendezkedésben tapasztalt hibákra, mindig célkeresztbe kerülnek. Lényegében minden rendszerben vannak ilyen esetek.”

Vida Ognjenovic
Maksimum
Óbecse
könyvbemutató
regény

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.