Ugrás a tartalomra

Vidékünk néptáncai Péterrévén

2023.02.05
11:48
2023.02.05
16:51
Forrás
Pannon RTV
Vidékünk néptáncai címmel tartottak tegnap koncertet péterrévei, óbecsei, bácsföldvári, moholi és nagybecskereki néptáncosok Péterrévén.

Kivételes alkalom volt ez a faluban arra, hogy közös műsor keretében szerb és magyar néptáncosok is a színpadra álljanak.

Egy évvel ezelőtt, négy év kihagyás után alakult meg újból Péterrévén a Lole tánccsoport, szombaton este ők is bemutatkoztak a péterrévei Művelődési Ház közönségének a Vidékünk néptáncai című műsor keretében. Az est folyamán a szerb csoportok mellett magyar táncosok és muzsikusok is felléptek.

A magyar népzene szépségét a péterrévei Dr. Kiss Imre Művelődési Kör tagjai mutatták meg.

Bolyos Miklós, tamburaoktató, Péterréve: „Nagyon sokszor fölléptünk már ezen a színpadon, de egy műsor keretén belül még nem volt alkalmunk szerepelni, és ez nemcsak arra jó, hogy megmutassuk magunkat, hanem talán olyanok is láttak és hallottak bennünket, akik egyébként a mi művelődési egyesületünk műsoraira nem jönnek el, és talán így még többen megismerik a magyar tamburamuzsikát és azt, hogy valójában mi mivel is foglalkozunk.”

A rendvény megszervezését az óbecsei önkormányzat, a községi Ifjúsági Szervezet és a péterrévei helyi közösség is támogatta.

Dane Mandić, tag, Óbecse KT:-„A rendezvényre egy fiatal helybéli lány, Dejana Pakaški kezdeményezésére került sor. Ezzel azt szeretnénk üzenni, hogy támogatjuk a fiatalok elképzeléseit, és azt is, hogy Péterréve az év folyamán több ilyen eseményt érdemelne.”

Dejana Pakaški ma már a nagybecskereki Đerđefben táncol, de az első tánclépéseket a péterréve Lole egyesületben sajátította el. A falujának szeretett volna egy szép estét szerezni a közös táncest megszervezésével.

„Ez egy rendkívüli alkalom. Itt magyarul és szerbül is beszélnek, és úgy döntöttem, hogy egyesüljünk egy est keretében. Ez egy nagyon szép dolog, mert gyerekekről van szó.”

A műsorban a péterrévei helyi Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület is fellépett, továbbá a moholi Novak Radonić, a bácsföldvári Đeram és az óbecsei Đido néptáncosai is színpadra álltak.

Vidékünk néptáncai
Péterréve
Dr. Kiss Imre Művelődési Kör

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.