Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Vidékünk néptáncai Péterrévén

2023.02.05
11:48
2023.02.05
16:51
Forrás
Pannon RTV
Vidékünk néptáncai címmel tartottak tegnap koncertet péterrévei, óbecsei, bácsföldvári, moholi és nagybecskereki néptáncosok Péterrévén.

Kivételes alkalom volt ez a faluban arra, hogy közös műsor keretében szerb és magyar néptáncosok is a színpadra álljanak.

Egy évvel ezelőtt, négy év kihagyás után alakult meg újból Péterrévén a Lole tánccsoport, szombaton este ők is bemutatkoztak a péterrévei Művelődési Ház közönségének a Vidékünk néptáncai című műsor keretében. Az est folyamán a szerb csoportok mellett magyar táncosok és muzsikusok is felléptek.

A magyar népzene szépségét a péterrévei Dr. Kiss Imre Művelődési Kör tagjai mutatták meg.

Bolyos Miklós, tamburaoktató, Péterréve: „Nagyon sokszor fölléptünk már ezen a színpadon, de egy műsor keretén belül még nem volt alkalmunk szerepelni, és ez nemcsak arra jó, hogy megmutassuk magunkat, hanem talán olyanok is láttak és hallottak bennünket, akik egyébként a mi művelődési egyesületünk műsoraira nem jönnek el, és talán így még többen megismerik a magyar tamburamuzsikát és azt, hogy valójában mi mivel is foglalkozunk.”

A rendvény megszervezését az óbecsei önkormányzat, a községi Ifjúsági Szervezet és a péterrévei helyi közösség is támogatta.

Dane Mandić, tag, Óbecse KT:-„A rendezvényre egy fiatal helybéli lány, Dejana Pakaški kezdeményezésére került sor. Ezzel azt szeretnénk üzenni, hogy támogatjuk a fiatalok elképzeléseit, és azt is, hogy Péterréve az év folyamán több ilyen eseményt érdemelne.”

Dejana Pakaški ma már a nagybecskereki Đerđefben táncol, de az első tánclépéseket a péterréve Lole egyesületben sajátította el. A falujának szeretett volna egy szép estét szerezni a közös táncest megszervezésével.

„Ez egy rendkívüli alkalom. Itt magyarul és szerbül is beszélnek, és úgy döntöttem, hogy egyesüljünk egy est keretében. Ez egy nagyon szép dolog, mert gyerekekről van szó.”

A műsorban a péterrévei helyi Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület is fellépett, továbbá a moholi Novak Radonić, a bácsföldvári Đeram és az óbecsei Đido néptáncosai is színpadra álltak.

Vidékünk néptáncai
Péterréve
Dr. Kiss Imre Művelődési Kör

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.