Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Videópályázat: „Milyen jó, hogy itt vagyunk”

2020-05-12
16:28
2020-05-12
18:18
Forrás
Pannon RTV
100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon!

„Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a nemzeti összetartózás éve keretében. Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk – 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon! Ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság „nem hivatalos himnuszának” közismert sorával fordulunk a magyar fiatalokhoz szerte a világon. Kérdezzétek meg szüleiteket, nagyszüleiteket, mondjátok el barátaitokkal, a szomszéd nénivel, az osztályfőnökkel vagy bárkivel, mit jelent Nektek a nemzeti összetartozás - áll a felhívásban. A pályázatra 10-25 év közötti külhoni és anyaországi fiatalok jelentkezhetnek olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült alkotással, kisfilmmel vagy videóüzenettel, amelyben bemutatják, mit jelent számukra az összetartozás.

Jelentkezési határidő: 2020. május 25., éjfél.

A fiatalok három korcsoportban jelentkezhetnek: 10-14 évesek, 15-18 évesek, 19-25 évesek korosztálya. Az alkotások hossza minimum 15 másodperc, maximum 5 perc lehet. Az elkészült anyagokat az osszetartozunk@hatartalanul.net címre kell elküldeni bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül, a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, életkora, az alkotás címe (ha van), a készítő elérhetősége, a rögzítéshez használt eszköz típusa.

A pályázattal kapcsolatos információk a www.kulhonimagyarok.hu honlapon olvashatók.

pályázat
Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Most

19:03, Frissítve: 19:30

Rajtaütés egy droglaborban

Droglabort számolt fel a magyar rendőrség a Fejér megyei Tordason, Budapesttől mintegy 30 kilométerre. A rendőrök egy családi házból állítottak elő egy szerb és két magyar állampolgárt.

Népszerű

Újvidék az új gócpont

Huszonkét bentlakónál és hat dolgozónál állapították meg a koronavírus-fertőzést a péterváradi Mass Green House idősek otthonában - írja közleményében a Tartományi Kormány.