Ugrás a tartalomra
Részlet a darabból
Pannon RTV

Vihar a Szabadkai Népszínház színpadán

2018-03-10
16:50
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata pénteken megtartotta az évad harmadik bemutatóját. A Vihar a kitaszítottság, a gyűlölködés, a sorsszerűség és a megbocsátás drámája.
Gyülekezik a tömeg a bemutatóra

A legnépszerűbb Shakespeare-darabok egyike álomszerű képek sorozata jóról és rosszról, szépről és csúfról. Lénárd Róbert dramaturg és Hernyák György rendező nem szorítkozott csak a Shakespeare által megírt szövegre, hanem rendre részleteket emelt be az író más drámáiból is. Lénárd Róbert, dramaturg: „A Hernyák tanár úr nagyon jó, ő tudja hány mondat van átlopva más drámákból. Így végignézve nem tűnik soknak, de azért, mert szerintem már annyira beolvadnak, hogy már én sem mindig veszem észre és agyalnom kell, hogy ez egy III. Richard volt. De ez is volt a cél. Nem azt akartuk, hogy ezek kiessenek a dráma szerkezetéből, hanem hogy besimuljanak, mintha ebben a drámában hangoznának el.”
 

Részlet az előadásból

Az alkotók a Nádasdy Ádám-féle műfordításból dolgoztak, és megszületett egy zenés komiko-tragédia. Hernyák György, rendező: „Ha a felszínét nézzük, akkor egy mesejáték, a gyerek is élvezhetik, de a mi előadásunk ettől azért több.”

Meghajolnak a színészek

Verebes Andrea egyetemi hallgató Mirandát alakította. Azt mondta, nagy falat volt számára ez a Shakespeare-dráma. „Az akadémián már dolgoztunk Shakespeare szövegekkel, jelenetekkel, amik elsőben és másodikban szintén nagyon nehezek voltak. Harmadikosként azt gondolom, hogy ez mély víz.”

A mostani mesejátékot és egyben Shakespeare-t mai nyelven, legközelebb március 28-án játsszák a Jadran színpadon.

vihar
a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
bemutató

Most

20:58, Frissítve: 21:09

Rossi váltja Leekenst

Marco Rossi veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását – számolt be róla a magyar szövetség hivatalos honlapján.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.