Ugrás a tartalomra

VII. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozó

2021.10.16
13:12
2021.10.16
17:16
Forrás
Pannon RTV
Hetedik alkalommal tartották meg Csókán a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót. Népes gyereksereg szavalatai töltötték be a helyi Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházát.

A zentai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója Szarka Hanna már többedszer áll az itteni zsűri elé: „Minden évben eljövök erre a versenyre, amióta szavalok, és általában helyezést is el szoktam érni. Most Bogdán József: Isten ékszerei című versével fogok fellépni.”

A második osztályos zentai Serfőző Benedek Csík Mónika: Luigi című versével örvendeztette meg a közönséget: „Elég sokat készültem rá. Nekem elég lesz az is, ha második vagy harmadik leszek.”

A háromtagú bírálóbizottságnak nem volt könnyű dolga, hiszen több mint félszáz résztvevő szavalatát kellett értékelnie. A rendezvény évről évre a próza és a vers kibontakozásának ünnepe - mondta Juhász Attila, Zenta község oktatással és művelődéssel megbízott tanácstagja, a zsűri tagja.

„Véleményem szerint, hogyha a versenyt kell kategorizálni, ez egy nagyon fontos regionális megmutatkozási terep, egy erőfelmérés és nagyon fontos az, hogy valóban mindannyiunknak ez szívügye.”

Állandó az érdeklődés a verseny iránt, ahol egyedüli kritérium, hogy vajdasági írók, költők verseivel érkezhetnek a résztvevők, korosztálytól és nemtől függetlenül - mondta el Kiss Tóth Erika, a házigazda és egyben a szervező Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke.

„Mindig aktuális az a tény, hogy ahová a Jóisten minket teremtett, ott virágozzunk. Nekünk ez a feladatunk, és azt gondolom, ha sóvirágként is, Cs. Simon István megérdemli ezt az emléket, hogy a nevéről elnevezett vers- és prózamondó vetélkedőt megtartsuk, immár hetedik alkalommal. Fontosnak érezzük, nekünk itt van dolgunk, itt van megbízatásunk.”

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában megtartott eseményen leginkább óvodások és iskoláskorú gyermekek léptek fel, akik mindannyian dicsérőlevélben részesültek.

Cs. Simon István
Vers- és Prózamondó Találkozó
Csóka
Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.