Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

VII. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozó

2021.10.16
13:12
2021.10.16
17:16
Forrás
Pannon RTV
Hetedik alkalommal tartották meg Csókán a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót. Népes gyereksereg szavalatai töltötték be a helyi Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházát.

A zentai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója Szarka Hanna már többedszer áll az itteni zsűri elé: „Minden évben eljövök erre a versenyre, amióta szavalok, és általában helyezést is el szoktam érni. Most Bogdán József: Isten ékszerei című versével fogok fellépni.”

A második osztályos zentai Serfőző Benedek Csík Mónika: Luigi című versével örvendeztette meg a közönséget: „Elég sokat készültem rá. Nekem elég lesz az is, ha második vagy harmadik leszek.”

A háromtagú bírálóbizottságnak nem volt könnyű dolga, hiszen több mint félszáz résztvevő szavalatát kellett értékelnie. A rendezvény évről évre a próza és a vers kibontakozásának ünnepe - mondta Juhász Attila, Zenta község oktatással és művelődéssel megbízott tanácstagja, a zsűri tagja.

„Véleményem szerint, hogyha a versenyt kell kategorizálni, ez egy nagyon fontos regionális megmutatkozási terep, egy erőfelmérés és nagyon fontos az, hogy valóban mindannyiunknak ez szívügye.”

Állandó az érdeklődés a verseny iránt, ahol egyedüli kritérium, hogy vajdasági írók, költők verseivel érkezhetnek a résztvevők, korosztálytól és nemtől függetlenül - mondta el Kiss Tóth Erika, a házigazda és egyben a szervező Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke.

„Mindig aktuális az a tény, hogy ahová a Jóisten minket teremtett, ott virágozzunk. Nekünk ez a feladatunk, és azt gondolom, ha sóvirágként is, Cs. Simon István megérdemli ezt az emléket, hogy a nevéről elnevezett vers- és prózamondó vetélkedőt megtartsuk, immár hetedik alkalommal. Fontosnak érezzük, nekünk itt van dolgunk, itt van megbízatásunk.”

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában megtartott eseményen leginkább óvodások és iskoláskorú gyermekek léptek fel, akik mindannyian dicsérőlevélben részesültek.

Cs. Simon István
Vers- és Prózamondó Találkozó
Csóka
Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.