Ugrás a tartalomra

A világ közepe ismét Szabadka lett

2018.08.23
11:29
2018.08.23
16:24
Forrás
Pannon RTV
A világ közepe ismét Szabadka lett: megkezdődött a 17. Interetno Fesztivál. Már az első este színes műsorral kápráztatta el Etnopolisz lakóit, látogatóit a színpadon fellépő magyar táncegyüttesek.

Az első napon a táncpanorámában a házigazda Népkör és a Kecskemét Táncegyüttes lépett színpadra. A hangulat pedig magáért beszél, hiszen a pergő szoknyák, kopogó csizmák, ütemes mozdulatok, ismerősen csengő muzsika mindig a közönség szívének kedves.

Rumenyákovity Szilvia, csoportvezető, Róna Táncegyüttes, Népkör MMK: „A mai este folyamán több mint 70 táncos fog színpadra állni, és ezzel a műsorral szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogy a két táncegyüttes már régóta jó kapcsolatot ápol, és ez a színpadon meg fog mutatkozni, hiszen élő zenekarral, nagy tánckarral fog mind a két táncegyüttes színpadra lépni.”

A szabadkaiak és a kecskemétiek között már régóta tart a barátság. Az anyaországiak mindig örömmel jönnek nem csak az Interetnora.

Böde-Harkai Csilla, művészeti asszisztens, Kecskemét Táncegyüttes: „2010-ben jártunk először az Interetno Fesztiválon - mondhatom, hogy onnan indult a jó barátság és a kapcsolat - azóta már járt a Róna Táncegyüttes Kecskeméten tavaszi fesztiválos nagy műsort adni - ez idén, ha összejön, ebben a tanévben is ugyanígy lesz. Ezen kívül felkértek kettőnket, hogy járjunk át tanítani nekik. Szentiványi koreográfiákat szeretnének majd bemutatni, és minket ért a megtiszteltetés, hogy jöhetünk hozzájuk. Tehát szorosabb, személyesebb baráti kapcsolatok is alakultak ki köztünk.”

Ma este tartják a fesztivál hivatalos megnyitóját a Városháza melletti nagyszínpadon, később a Népkörben várják az érdeklődőket. Vasárnapig napközben 10 órától nyit Etnopolisz a belvárosban, ahol kézműves kirakodóvásárral, étel- és italkülönlegességekkel, valamint számtalan más érdekességekkel várják a látogatókat.

Szabadka
Interetno fesztivál
Etnopolis

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.