Ugrás a tartalomra

Virág Gábor kapja idén a Szenteleky Kornél Irodalmi Díjat

2020.09.23
09:56
A Bazsalikom Műfordító Díjat pedig Bognár Antalnak ítélte oda a Szenteleky Napok Tanácsa által felkért bírálóbizottság.

Virág Gábor több évtizedes irodalomszervezői munkásságával, a Dombosi történetek – Remix és a Szenteleky–Leskovac Műfordítótábor szervezőjeként, valamint a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatójaként kifejtett tevékenységével érdemelte ki az elismerést.

Bognár Antal író, műfordító, az Új Symposion, majd a Forum Könyvkiadó egykori szerkesztője a díjat mindenekelőtt Dragan Velikić regényeinek fáradhatatlan következetességű közvetítéséért kapja.

A bírálóbizottságot Beszédes István, Faragó Kornélia, Györe Géza, Heinermann Péter, valamint Orovec Krisztina alkották. A díjak átadására október 10-én, a Szenteleky Napok keretében kerül sor, amennyiben az aktuális járványügyi rendeletek ezt lehetővé teszik.

Virág Gábor
Szenteleky Kornél Irodalmi Díj
Bazsalikom-díj
Bognár Antal

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.