Ugrás a tartalomra

Virtuális térben Törökbecse múltja

2020.09.09
11:54
Forrás
Pannon RTV
Digitalizálják a törökbecsei Népkönyvtár tulajdonában lévő történelmi és kulturális iratokat, fényképeket.

Ennek célja, hogy a papír alapú gazdag tárlat elektronikus formában is elérhetővé váljon. Az 1838-ban alapított Népkönyvtár polcain több mint 75 ezer könyv áll az olvasók rendelkezésére. Az intézmény páncélszekrényében mintegy száz éve értékes régi dokumentumok őrzik a Tisza-menti település XX. századi életvitelét. Eddig 50 plakátot, 400 kétoldalas iratot, 300 fényképet, tíz darab 300 oldalas könyvet, valamint a helyi újság kiadványának 300 oldalát digitalizálták. A törökbecsei Népkönyvtár tulajdonában lévő történelmi és kulturális gyűjtemény digitalizálására eddig 165 ezer dinárt költöttek, amit az önkormányzat biztosított.

Törökbecse
könyvtár
digitális

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.